Prethodni članak
Sljedeći članak

[NOVA POBJEDA] Odličan Zabok dohvatio play off preko Bosca

Utakmica je završila rezultatom 97:79


Očekivano i sasvim zasluženo košarkaši Zaboka pobijedili su Bosco s 18 košev razlike (97:79) i tako drugu  sezonu za redom izborili play off.

Od početka su „zabočki žuti“ krenuli silovito i na krilima raspoloženog Tomasa u 8. minuti imali već 16 koševa viška (24:8), a nakon prve četvrtine na semaforu je stajalo 29:12, od čega je Tomas zabio 14 košea. Gosti ni u obrani ni u napadu nisu mogli parirati raspoloženom domaćinu.

Tricom Jambrovića u prvom napadu druge četvrtine Zabok je već na +20 (32:12). Gosti se tada bude i zahvaljujući Tešiji kreiraju seriju od 7:0 sa samo minutu i pol, pa trener Tomas kod rezultata 32:16 zove minutu odmora. No prvo im tricom odgovara Anzulović, a potom u seriju od 11 koševa, od čega tri trice, ulazi Radovčić i Zabok u 16. minuti ima +23 (43:20). Uporni Tešija najzaslužniji je što je Zabok na „veliki odmor“ otišao sa samo 17 koševa viška (50:33).

Nastavak je odlično otvorio Palokaj, a Bosco na krilima Palokaja u 21. minuti dolazi na samo -12 (50:38). Ponovno ih sa tri trice ušutkavaju Radovčić i Tomas i nakon samo dvije minute igre Zabok ima  ugodnih +20 (58:38), a ta prednost  više nije dolazila u pitanje.  

U posljednjim minutama oba trenera su dala priliku svim košarkašima, a dvorana se digla na noge kada je još uvijek kadet, Franjo Elčić. postigao svoj prvi koš u Premijer ligi za konačnih 97:79.

S 27 koševa (trice 5/7) i 7 asistencija Zabok je predvodio Luka Tomas, a Krešimir Radovčić je uz 24 koša (trice 6/9) upisao 6 asistencija. Batur se zaustavio na 14 koševa i po 4 skoka i asistencije, a Jambrović na 11 koševa uz 7 skokova i 3 osvojene lopte. Goste je s 23 koša, 11 skokova i 5 asistencija predvodio odlični Jan Palokaj, dok su se Vucić i Tešija zaustavili na 17 koševa, s time da je Vucić dodao 12 skokova i 3 asistencije, a Tešija 5 skokova.

 

IZJAVE

Ivan Tomas, trener Zaboka:“Zadovoljan sam pobjedom. Čestitam svojim igračima na izvedbi. Dobar ulazak u utakmicu je puno toga usmjerio i olakšao nam put prema pobjedi. Izborili smo play off. Sada moramo pokazati da smo momčad i odigrati dvije dobre, a ja se nadam i tri utakmice. Pao mi je kamen sa srca, sezona je prilično uspješna. „

Matija Brkljačić trener Bosca: „Prije svega čestitke Tomasu i momčadi Zaboka. Ušli su čvršće od nas u utakmicu, svjesni što im ona nosi. Ja bi svojim igračima zamijerio početak utakmice, prelagano smo došli do 20 koševa manjka. U drugom poluvremenu imali smo bolji pristup i načinu branjenju, no izgubili smo previše lopti i napravili previše početničkih pogrešaka“.

Luka Tomas:“Mogu biti zadovoljan. Najvašnija je pobjeda. Ispoštovali smo sve što je trener rekao. Danas me je išao šut, sugirači su me odlično pronalazili i mogu biti zadovoljan i s momčadi i sa sobom. Mislim da sam napravio dobar potez što sam došao u Zabok.“

Jan Palokaj:“Zabok je odlično ušao u utakmicu koja je za njih imala veliki značaj. Mi smo u drugom poluvremenu krenuli malo agresivnije, meni se otvorilo, no sve u svemu nismo  Zaboku energetski odgovorili i tu je bila prevaga“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook