Prethodni članak
Sljedeći članak

NOGOMETNI SPEKTAKL: Gaj dočekuje zabočku Mladost u zagorskom derbiju

Utakmica će se odigrati ove nedjelje


U nedjelju 23. 9. u 16.30 u Maču odigrat će trenutno najveći zagorski derbi. Gaj će na svom travnjaku dočekati zabočku Mladost. Očekuje se odlična utakmica i „praznik nogometa“ koji će zasigurno okupiti brojne gledatelje.
Ozračje u oba tabora je fantastično. Nakon što su u prvom kolu obje momčadi poražene, Gaj je nanizao četiri pobjede i jedan remi, te je treći na ljestvici s 13 bodova i gol razlikom 17:6. Mladost je nakon pobjede u derbiju protiv Gradića, četvrte u nizu, došla do četvrte pozicije i ima 12 bodova uz gol razliku 8:5.


Domaće će predvoditi odlični Čavala i Vujica, a puno će se toga pitati i Bobinca i Blageca. U redove Gaja trebao bi se vratiti i Martinić koji u Slunju nije igrao zbog poslovnih obaveza, dok će se redove Mladosti nakon trećeg žutog kartona vratiti Ščapec-Kukina, koji je do sada imao najbolji dojam u redovima zabočke momčadi. Iz kolo u kolo sve su bolji Vinko Kotarski i Mario Malarić, a obrana na čelu s Vančinom i Deakom i čudesnim Tkalecom primila je u zadnje četiri utakmice samo jedan pogodak.


-Zagorski derbi dolazi u pravo vrijeme za pune tribine. Obje momčadi startal su odlično. Mladost i Gaj vežu prijateljski odnosi, ali igrači su puni želje za dokazivanjem i žele obradovati svoje vjerne navijače. Kao i u svaku drugu utakmicu i ovu idemo na pobjedu – riječi su Željka Deaka, stratega Gaja.


-Idemo u goste jednom odlično oragniziranom klubu, s odličnom momčadi i odličnim trenerom. No smatram da mi imamo svojih dobrih kvaliteta i da smo ravnopravni s Gajem, koji je u trenerskom smislu malo iskusniji. Dat ćemo sve od sebe da dobijemo tu utakmicu. Volio bi da to bude jedan pravi praznik nogometa, pred velikim brojem gledatelja. Neko to bude jedna prava „zagorska veselica“ – izjavio je trener Mladosti, Dražen Kovjanić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook