Prethodni članak
Sljedeći članak

NK Oroslavje dobiva tribinu i klupske prostorije

Oroslavski nogometaši posljednjih pedesetak godina koristili su prostorije dvorca Vranyczany


Nakon 90 godina postojanja planira se gradnja tribina te se dobivaju klupske prostorije. Napravio bi se sportski objekt uz igralište koji bi bio multifunkcionalan. Sadržavao bi dvoranu za sastanke, dvoranu za fitness i kafić. Obzirom da bi se objekt gradio do igrališta, a u sklopu parka, potrebne će biti i konzultacije s ministarstvom kulture – istaknuo je oroslavski gradonačelnik Ivan Tuđa

Nogometni klub Oroslavje ove godine slavi 90 godina postojanja i dosad nije imao prave sportske prostorije poput ostalih zagorskih klubova. Zadnjih pedeset godina igrači su se presvlačili i spremali za utakmicu u prostorijama dvorca Vranyczany. Kako je rekao gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, riječ je o potpuno neprimjerenim uvjetima budući da su sadašnji prostori daleko od igrališta, a i trebalo je napraviti koridor kroz park koji je inače zaštićen spomenik parkovne arhitekture.

U dogovorima s novom Upravom kluba odlučeno je da se pokušaju napraviti klupske prostorije. Kako dodaje Tuđa, to nije ideja od jučer. – Napravio bi se sportski objekt uz igralište koji bi bio multifunkcionalan. Sadržavao bi dvoranu za sastanke, dvoranu za fitness i kafić. Obzirom da bi se objekt gradio do igrališta, a u sklopu parka, potrebne će biti i konzultacije s ministarstvom kulture – istaknuo je oroslavski gradonačelnik ističući da se klub trenutno natječe u drugoj županijskoj ligi te da se time ne mogu zadovoljiti, no za sve bolje rezultate potrebni su i bolji uvjeti koji će se nastojati stvoriti.

Iako uz igralište postoje montažne tribine koje mogu primiti 270 ljudi, postoji ideja i da se naprave tribine koje bi bile spojene sa zgradom kluba. - Još nemamo idejno rješenje za tribine, no ne bi bilo loše da se to napravi. No nama je veći problem to što nemamo pomoćnog igrališta pa moramo paziti s prostorom da ne bi onaj teren uz igralište previše okupirao. Nijedan klub nema tribine spojene sa svlačionicama, ali i ta opcija je otvorena – pojasnio je Tuđa dodajući da će se NK Oroslavju dati zemljište na korištenje, a naručena je već i izrada projektne dokumentacije. Kako je rekao Tuđa, klub već ima osigurana neka sredstva za početak radova, a ako sve bude po planu, radovi bi trebali krenuti na jesen.

Još članaka iz "Sport"

Facebook