Prethodni članak
Sljedeći članak

NK Lobor želi novo igralište jer postojeće u Cukovcu ne zadovoljava uvjete

Igralište u Cukovcu ne zadovoljava uvjete za igranje, a nema ni struje ni vode, zbog čega je krajnje vrijeme da NK Lobor dobije novo igralište koje zadovoljava sve standarde


U planu je izgradnja novog nogometnog igrališta za Nogometni klub Lobor i to na novoj lokaciji, uz ulicu Augusta Šenoe u blizini samog centra općine, jer ono u Cukovcu ne zadovoljava uvjete. Dislocirano je od centra oko dva kilometra, urušava se zemlja, premale su mu dimenzije te nema ni struje ni vode. Sada već bivši načelnik Božidar Markuš podržao je tadašnju inicijativu NK Lobor da se krene u izgradnju  novog igrališta, koje je već ucrtano u Prostornom planu Općine. Sredstva za njegovu gradnju probala bi se osigurati kroz fondove Europske unije, a zemljište bi otkupila Općina Lobor. Računa se otkup oko 12 tisuća kuna kvadrata zemljišta.

Upravo je i na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća bilo riječi o gradnji novog igrališta te je imenovana nova komisija za nogometno igralište. Prošla je komisija sastavljena od članova predloženih od vladajuće većine u sastavu: Božidar Šuti (predsjednik), Krunoslav Gočen, Mirela Behin, Mario Vujica i Krešo Cvetko. Komisija  sastavljena od članova koje je predložila načelnica Ljubica Jembrih, a podržali je vijećnici HDZ-a i Reformista, s obzirom da više ruku ima vladajuća većina, nije prošla, na što je oporba komentirala da riječ o isključivo stranačkoj komisiji. Predsjednik NK  Lobor Krunoslav Gočen na vijeću je istaknuo da je loborski nogometni klub najjača udruga u Loboru koja ima više od 90 aktivnih članova  u šest kategorija te da radi u lošim uvjetima, da nemaju struje, vode, a da moraju imati Internet.

-Najbolji igrači nam odlaze u druge klubove, u Gaj, Oštrc, Golubovec i dalje i to zbog loših uvjeta, a mi ih sve naučimo. Htio bi da oko ove teme stavimo svi glave skupa, a politikanstvo u sportu, zaboravite – rekao je Gočen, istaknuvši da bez obzira ako nije u komisiji,  svatko je sa svojim savjetom dobrodošao. Načelnica Ljubica Jembrih istaknula  je da je riječ o velikom projektu, vrijednom oko 4, 5 milijuna kuna i da se ono mora napraviti po svim standardima tako da zadovoljava sve uvjete. Dodala je i da je za izgradnju nogometnog igrališta i da se ono preseli te da smatra da se komisija mora osnovati, ali i biti kompetentna i mora se razumjeti u to što radi.  Vijećnik Gočen rekao da se pomoćno igralište u Ivanić Gradu izgradilo za mil. i pol kuna, na što je načelnica istaknula da kamoli sreće da bi nas taj projekt koštao manje, no ipak smatra da nije realno da se zavaravamo malim ciframa.

Zamjenik načelnice Josip Horvat, govoreći o nogometnom igralištu rekao je da je loborski nogomet dno dna, a prva momčad antiprikaz Lobora, na što su reagirali sami igrači, našavši se uvrijeđenim tim riječima. Na izjavu Josipa Horvata, u ime igrača  reagirao je kapetan seniorske momčadi Mario Petrovečki, a supotpisali su je Krunoslav Gočen, Tomica Smetiško, Tomislav Pakšec, Kristijan Pakšec, Mirko Martinuš, Marko Kralj, Karlo Kralj, Ivica Korade i Mario Hudić. Smatraju da je to bila uvredljiva izjava za igrače koji unatoč lošim uvjetima u kojima funkcioniraju igraju nogomet i trude se, troše svoje vrijeme i novac,  i što je najvažnije, ne srame se  svog nogometnog kluba. Gospo. Horvat im se ispričao putem Facebooka, jer su igrači tražili javnu ispriku. Istaknuo je da je svoje mišljenje  nespretno interpretirao te da mu nije bio cilj nekoga uvrijediti. - Ako sam koga uvrijedio duboko se ispričavam. Dolazit ću na utakmice kao i do sada i kupovati ulaznice za klub koji volim i poštujem i uvijek ću se zalagati za klub. Da,igralište je raj na zemlji, ali ne zadovoljava uvjete kvalitetnog nogometa i cilj mi je da dignemo loborski nogomet na viši nivo na ponos svih Loboraca.  Ja sam predugo u nogometu da ne bi znao cijeniti trud i napore nogometnih amatera - napisao je Horvat 

Još članaka iz "Sport"

Facebook