Prethodni članak
Sljedeći članak

NK Klanjec u proljeće s novim trenerom

Klanjec je jesenski dio završio na 4. mjestu


Zagorski nogometni klubovi koriste ovo netipično zimsko vrijeme i polako kreću sa pripremama. Odigravaju se i prijateljske utakmice. Tako je na umjetnoj travi novog igrališta u Radoboju u nedjelju odigrana utakmica između Klanjca i Golubovca, koja je završila 4:1 za Golubovec.

Inače, Klanjec će u proljeće ući s visokog 4. mjesta sa osvojenih 23 boda. Ostvarili su 7 pobjeda, 2 neodlučena rezultata i 4 poraza. Klanjec je krenuo odlično sa 3:0 pobjedom kod Pregrade, i domaćim 2:1 slavljem protiv Oštrca. No, malo hlađenje stiglo je u sljedeća tri kola, u kojima je Klanjec osvojio samo bod i to u primljenih 11 golova. Na dva uzastopna gostovanja stigli su porazi 2:5 kod Mladosti MB, i 2:4 kod Ivančice, a nakon tog i ''samo'' 2:2 kod kuće protiv ''davljenika'' Inkopa. No, u 6. kolu Klanjec sa vraća pobjedama nakon 2:0 kod Rudara u Mihovljanu, pa veže još jednu, 2:1 protiv Matije Gupca. I u jesenskoj završnici nastavlja se igra toplo hladno. Pa tako nakon uvjerljivog poraza 1:4 kod Rudara DZ, u utakmicama protiv vodeće trojke Klanjec je odlična. Najprije 1:1 protiv drugog Oroslavja kod kuće, a nakon toga sjajna pobjeda 2:0 kod vodeće Straže i 2:0 protiv treće Stubice. U predzadnjem kolu zadnji jesenski poraz, 0:3 kod Golubovca i na koncu jeseni 1:0 pobjeda protiv Zagorca VT, za spomenutih 23 boda i gol razliku 22:21. I sama gol razlika govori o promjenjivosti rezultata u jesen, no ukupno gledajući 4. mjesto mora biti razlog zadovoljstva.

Ivan Pozaić novi trener

Listu klupskih strijelaca predvodi Josip Kolar, koji je zabio 9 golova, Vladimir Brlek je dodao 3, a Robert i Ivan Šenkiš po 2. Po jedan gol zabili su Krunoslav Borošak, Ivan Brlek, Marko Leš, Filip Petrišić, Filip Prosinečki i Ivan Šurina. A što donosi proljeće za Klanjec? Zima je donijela neke promjene. Dalibor Turčić je preuzeo mjesto predsjednika, a stigao je i novi trener, Ivan Pozaić, koji nam je otkrio da se igri vrača važna karika Klanjca Igor Moguljak, a pristigao je i junior iz Intera Jurica Vnuk. U Radoboju je još dogovorena utakmica protiv Rudara DZ, zatim slijedi i Oroslavje (mjesto igranja se tek treba dogovoriti), pa će se na pomoćnom igralištu u Klanjcu dočekati Straža, a generalka pred nastavak prvenstva, koje se nastavlja 24. ožujka, bit će u Dubravi Zabočkoj, protiv Rudara.

Trener Pozaić smatra da ova ekipa može prema vrhu. ''Prvih par kola će pokazati, tj. usmjeriti daljnji tijek proljetne sezone. Vidjet ćemo možemo li odmah u borbu za sam vrh ili ćemo se preusmjeriti na stvaranje momčadi, koja će vrh napasti slijedeće sezone. U svakom slučaju očekuje nas stabilizacija ekipe, dakle rad i ozbiljni treninzi.'' – zaključio je Pozaić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook