Prethodni članak
Sljedeći članak

Njemački 'Bild' proglasio Hrvatsku najboljom sportskom zemljom na svijetu

Hrvatska globalno igra značajnu sportsku ulogu i s obzirom na svoju veličinu, može se reći da je najjača sportska zemlja na svijetu, piše Bild


Ugledni njemački časopis Bild, kojeg svakodnevno čita više od dva i pol milijuna čitatelja, proglasio je Hrvatsku najboljom sportskom zemljom na svijetu.

Kako je u svom tekstu objasnio Bild, Hrvatska ima samo 4,2 milijuna stanovnika, što je tek nešto malo više od njemačkog glavnog grada Berlina. Upravo izvanredni sportski uspjesi u rukometu, vaterpolu, tenisu, nogometu i brojnim drugim sportovima, zemlju s tako malim brojem stanovnika, prema Bildu, čine 'najsportskijom' zemljom na svijetu.

- Hrvatska globalno igra značajnu sportsku ulogu i s obzirom na svoju veličinu, može se reći da je najjača sportska zemlja na svijetu - piše Bild te podsjeća na uspjehe hrvatskih rukometaša koji su godinama u samom svjetskom vrhu kao i hrvatske vaterpoliste, aktualne svjetske prvake i favorite svakog turnira. Kao najveće zvijezde spominju Gorana Ivaniševića, pobjednika Wimbledona iz 2001. godine i  Janicu Kostelić, koja je osvojila četiri olimpijska zlata i dva srebra. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook