Prethodni članak
Sljedeći članak

Nemanja Galić prvi pobjednik Golubekovog memorijala

Viš od sto, točnije 103 kuglača i kuglačica poklonilo se bivšem vrsnom kuglaču, Vladimiru Huisu-Golubeku, na prvom memorijalnom turniru održanom njemu u čast


Nakon dva tjedna zanimljivih kvalifikacija, finalni dan protekao je u odličnom kuglanju, a pratilo ga je čak stotinjak gledatelja. Atmosfera je bila fantastična i sigurni smo da će ovaj memorijal biti uvijek rado posjećen od strane kuglača.


Pobjedu je očekivano odnio najbolji kuglač Zaboka u ovoj sezoni, Nemanja Galić. No drugo mjesto je veliko iznenađenje, iako je do njega sasvim zasluženo stigao Vladimir Huis-Golubek mlađi, sin pokojnog Golubeka, koji je i jedan od glavnih inicijatora ovog memorijala. On je nošen publikom igrao fantastično. Uspio je između ostalih iz turnira izbaciti Bruno Miličkog i Svena Fingera, no Nemanja Galića je u finalu jednostavno bio prejak i Huis mlađi mu je jednostavno sportski stisnuo ruku i priznao poraz.

Treće mjesto osvojio je Sven Finger, a odlično je kuglala i Agata Šutina kojoj je sreća okrenula leđa na putu prema posljednjoj trojci na turniru. Turnir se je igrao u dva seta po deset udaraca (5 pune+5 čiščenje) na dvije staze, a u slučaju neriješenog ishoda bacala se dodatna kugla. Uz medalje dijeljene su i novčane nagrade, tako da je svaki pobjednik kvalifikacija dobio po 200 kuna, drugoplasirani 100, a trećeplasirani 50 kuna. Prvo mjesto u finalu nosilo je 1.000 kuna, plaketu i prijelazn pehar, drugo 500 kuna i plaketu, a treće 250 kuna i plaketu.

Lijepu gestu napravio je Vladimir Huis mlađi. On se nakon završenog turnira prepun emocija obratio svim nazočnima i zahvalio se na dolasku na turnir u čast njegovog oca, a novčanu nagradu od 550 kuna, donirao je ekipi ženskog pomlatka kuglačkog kluba Zabok, za što je dobio veliki pljesak svih nazočnih. Pred samu dodjelu nagradu dopredsjednik Športske zajednice, dr. Ljudevit Ulaković podsjetio je na povijest kuglanja u Zaboku koja seže još od 1947. godine i ove će se godine proslaviti 70 godina kuglanja u Zaboku. Podsjetio je i na najveće uspjehe pokojnog Golubeka koji je 1962. s njim zajedno u ekipi postao ekipni juniorski prvak tadašnje Jugoslavije, a Vladimir Huis-Golubek sedam je puta bio prvak Zagorja u kuglanju.


Nažalost bolest srca ga je već sa 40 godina udaljila od ovog sporta, a bio je i vrlo dobar nogometaš. Golubeka se prisjetio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i biranim je riječima govorio o njemu, a nakon toga je u društvu dr. Ljudevita Ulakovića podijelio nagrade najboljima. Turnir je odlično osmislio i vodio Filip Sedlar. Bio je to pravi praznik kuglanja koji su sponzorstvima podržali: Grad Zabok, Krapinsko-zagorska županija, Športska zajednica KZŽ, Turistička zajednica Zagorje, Dalekovod, MB Produkt, Zabok montaža, Bomega, Digital foto Art i Zagorski list, a glavni je pokrovitelj bila Športska zajednica Grada Zaboka.


Poredak
U-12 (djevojčice): 1. Leonarda Škreblin, 2. Klara Mužar, 3. Aurelija Gustović
U-12 (dječaci): 1. Marko Majstorović, 2. Karlo Mikulec, 3. Lovro Mikulec
U-14 (djevojčice): 1. Magdalena Škrbelin, 2. Sara Pešec, 3. Jana Prekratić
U-14 (dječaci): 1. Bruno Pavrlišak, 2. Karlo Krznar
U-16 (djevojke): 1. Laura Jug, 2. Jelena Hrastinski, 3. Martina Mak
U-16 (mladići): 1. Filip Marušić, 2. Toni Ljubić, 3. Valentino Kovačićek
U-23 (mlađe seniorke): 1. Andrijana Hršak, 2. Klara Sedlar, 3. Lucija Sedlar
U-23 (mlađi seniori): 1. Dalibor Hršak, 2. Borna Bakran, 3. Viktor Kralj
Neregistrirane kuglačice: 1. Daria Žažar, 2. Jasna Bašić, 3. Eva Tomek
Neregistrirani kuglači: 1. Zvonko Majsec, 2. Mislav MIhelić, 3. Krunoslav Cigula
Najbolji u kvalifikacijama: 1. Filip Sedlar, 2. Filip Marušić, 3. Vladimir Huis
Najbolji pojedinci turnira: 1. Nemanja Galić, 2. Vladimir Huis, 3. Sven Finger

Još članaka iz "Sport"

Facebook