Prethodni članak
Sljedeći članak

NE PROPUSTITE: Najjače i najbrojnije izdanje zagorskog trekka

Kao i prošlih godina, natjecatelji i natjecateljice bit će raspoređeni u tri kategorije

  • foto: arhiva

    foto: arhiva


U organizaciji Zagorje adventure teama i AZ Dobrovljnog mirovinskog fonda sutra, u subotu će u Zaboku startati osmi zagorski trekk pod imenom „AZ Zagorje Trekk 2018“. Bit će to dosad najjače i najbrojnije izdanje zagorskog trekka, a u ovom trenutku već je primljeno više od tisuću trkača, što je rekordan broj. Konačno će ta magična granica biti probijena.

Kao i prošlih godina, natjecatelji i natjecateljice bit će raspoređeni u tri kategorije - light (8 kilometara), Active (16 kilometara), i Challenger (28 kilometara). Od ove godine posebno će biti nagrađeni dječaci i djevojčice rođeni 2004. godine i kasnije. Novina je i ta što će se na okrepjenim stanicama naći i posudice s vodom i hrana za kućne ljubimce, pošto mnogi natjecatelji dolazi s kućnim ljubicama, naravno tu se prije svega misli na pse, iako trekkeri znaju biti prilično maštoviti, pa nije isključeno da se netko pojavi i s nekom drugom životinjom.

Danas će se od 19 do 22 u City caffeu u Zaboku održat će se podjela brojeva, evidencijskih kartona i majica, a oni koji doputuju u subotu brojeve i kartone moći će podići od 7-9.30 sati. Start utrke je u 10.30 sati, ispred City caffea u Zaboku, gdje će biti i cilj trekka.

Napominje se da će natjecatelji iz Active i Challenger kategorije uz sebe morati imati komplet prve pomoći, mobitel s napunjenom baterijom, čeonu lampu s baterijom, odjeću sukladnu vremenskoj prognozi i kompas. Organizator ima pravo pregledavati opremu, a za svaku stavku opreme koja nedostaje, natjecatelji i natjecateljice bit će penalizirani s 30 kaznenih minuta.

Za prva tri mjesta u svakoj kategoriji osigurane su medalje, s time da će pobjednici u Challenger kategoriji biti nagrađeni s 500 kuna, a u Activeu s po 250 kuna uz poklone organizatora i sponzora.

Zagorski trekkovi uvijek su nešto posebno, Zagorje adventure team uvije ljestvicu podiže sve više i više, pa ne sumnjamo da će tako biti i ovoga puta. Okrijepne stanice na zagorskom trekku nešto su posebno, neviđeno i jednsitveno, kako na trekkovima u Hrvatskoj, tako i u regiji, pa iz Zaboka svi redovno odlaze zadovoljni.

Prijave preko interneta su zaključene, no zainteresirani će se moći i prijaviti prije samog početka trekka u subotu od 7-9.30, kao i kod dodjele brojeva u petak.

Startnina u iznosu od 120 kuna (za sve kategorije osim za djecu) uplaćuje se na broj transakcijskog računa: IBAN: HR8023600001102252222 (Zagorje Adventure Team, Strossmayerova 17, Zabok), a uključuje majicu, topli obrok, terensko osiguranje utrke, pisane upute, evidencijski karton i zemljovide sa ucrtanim kontrolnim točkama.

Još članaka iz "Sport"

Facebook