Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon Croatie, Mladost pregazila i Savu Strmec

10. kolo IV. NL-središte Zagreb, MLADOST (Z) – Sava Strmec 5:0 (3:0)


Još jedno sjajno izdanje zabočke Mladosti. Na Zaseki je s 5:0 savladana Sava Strmec. Zabočani su od početka krenuli angažirano i ofenzivno prema vratima gostiju, što ih je na kraju nagradilo visokom pobjedom. Bilo je tu lijepih poteza, lijepih zgoditaka, a briljirao je trostruki strijelac Vinko Kotarski.

Hat-trick Vinka Kotarskog za pola sata igre

Već u 6. minuti V. Kotarski iz blizine pogađa za 1:0 i najavljuje veliki pucački dan. U 13. minuti isti igrač povisuje na 2:0. Lopta je preletjela zadnju liniju gostiju, prihvatio ju je Dlesk koji puca u vratara, a na odbijanac nalijeće V. Kotarski i sprema loptu u mrežu. U 18. i 31. minuti bilježimo dva dobra pokušaja gostiju, točnije Cvetkovića i dvije odlične obrane Mihovilića. Sve stvari oko pitanja pobjednika svojim trećim pogotkom riješio je Vinko Kotarski u31. minuti. M. Kotarski odlično upošljava Frljužeca na lijevoj strani ovaj produžuje na drugu vratnicu gdje se našao V. Kotarski i s pet metara udaljenosti spremio loptu u mrežu za 3:0. Do kraja prvog dijela bilježimo još odličan udarac Mršića, koji završava u vratnici, ali tek nakon što je loptu vršcima prstiju dodirnuo Mihovilić.

U 54. minuti odlično kombniraju Frljužec i V. Kotarski koji ubacuje  s lijeve strane, no Hrastinski s pet metara udaljenosti puca u Spudića. Za goste u  62. minuti iz slobodnog udarca prijeti Horvatinec, ali je malo neprecizan. Minutu kasnije već je 4:0. V. Kotarski po tko zna koji put probija lijevu stranu i odlično ubacuje na drugu stativu za Bunčeca čiji udarac prsima prvo čudesno brani Spudić, a potom se lopta vraća Bunčecu koji ju silovito sprema u mrežu. Svoju odličnu igru Frljužec okrunjuje pogotkom u 70. minuti. Loptu krade M. Kotarski u upošljava Frljužeca koji s 20 metara udaljenosti prizemnim udarcem sprema loptu iza leđa nemoćnog Spudića. Dvije minute prije kraja utakmice vrlo aktivni M. Kotarski daje odličnu loptu u prostor za Jurinu, koji puca pokraj Spudića, no šesti pogodak spriječava vratnica.

- Malo smo si zakomplicirali situaciju prije ove utakmice, no moji igrači uvijek odlično reagiraju kad nam je neka utakmica iznimno važna, kao što je bila ova. Odlično smo otvorili i preko Vinka Kotarskog brzo stigli do 3:0 i nakon toga rutinirano smo odigrali do kraju i povećali prednost. Mi možemo sve, izgubiti od svakoga, ali vjeurujte i pobijediti svakoga. Nadam se da ćemo dobro odigrati i protiv Samobora i dobrim rezultatom u toj utakmici priključiti se gornjem domu – izjavio nam je nakon utakmice Dražen Kovjanić, trener zabočke Mladosti.

Nakon 10. kola Zabočani su se probili na devetu poziciju. S 24 golova  Mladost je druga momčad po postignutim golovima, odmah iza Vrapča. No „zabočki plavi“ istovremeno su primili 22 golova, po čemu su tek 13. u ligi. U idućem kolu Mladost gostuje kod Samobora, koji je posljednji i ima samo jednu pobjedu. Bit će to dobra prilika za popravljanje bodovnog salda i bijega u gornji dom.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook