Prethodni članak
Sljedeći članak

Na Svjetskom prvenstvu u trailu nastupit će čak troje članova Atletskog kluba Zabok


Ove subote 8. lipnja održat će se četvrto po redu Svjetsko prvenstvo u trail disciplini. Utrka se održava u portugalskoj regiji Coimbra, (Miranda do Corvo) i dužine je 44 kilometara, s visinskom razlikom od 2200 metara. Ove godine na Svjetskom prvenstvu nastupa čak troje članova Atletskog kluba Zabok; Jelena Brezak, Nikola Špoljar i Matija Grabrovečki.

Jelena je nastupila na sva tri Svjetska prvenstva do sada održana, gdje je redovito bila najbolje plasirana Hrvatica. Matija je već tri godine za redom među najboljima u toj disciplini, dvije godine je bio na postolju kao državni prvak, a ovo je njegov drugi nastup na Svjetskom prvenstvu u trailu.
Nikola Špoljar se također popeo na postolje na izbornoj utrci za Svjetsko prvenstvo iako to nije njegova primarna disciplina. Nikola je odlikovan državni prvak u nizu planinskih utrka te ima nekoliko nastupa na Europskim i Svjetskim prvenstvima u disciplinama planinskog trčanja

- Sportaši sami snose troškove puta i smještaja pa bi se ovim putem Aletski klub Zabok zahvalio svima koji su do sad pružili podršku u vidu donacija te se nadamo da ćemo uspjeti do kraja zatvoriti financijsku konstrukciju. Zahvaljujemo donatorima City Park Zabok , Zagorje Adventure Team, Werk d.o.o., Regeneracija d.d. i OMP - Obrada metala. Svim reprezentativcima želimo sretan put i uspješan nastup – poručili su iz AK Zabok.

Još članaka iz "Sport"

Facebook