Prethodni članak
Sljedeći članak

Na stazi Mladina vožena utrka Europskog prvenstva u motokrosu

Rezultati utrke Europskog prvenstva bodovali su se i za Prvenstvo Hrvatske u klasama MX open, MX 65 i MX 85

  • Nikola Hranić na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja

    Nikola Hranić na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja


foto: Valvoline MX Team Šipek (facebook)

Na stazi Mladina vožena je utrka Europskog prvenstva u motokorsu, a rezultati s te utrke bodovali su se i za Prvenstvo Hrvatske u klasama MX open, MX 65 i MX 85, dok su veterani i B liga svoj posao odradili dan ranije.

U utrci dana, u klasi MX open, slavio je vodeći u poretku za EP, Čeh Martin Michek na KTM-u. No Michek nije imao nimalo lak zadatak. Nakon slavlja u prvoj vožnji u drugoj je bio drugi iza Rusa Mikhaylova koji vozih Husqvarnu. Srećom po Micheka Rus je u prvoj vožnji bio treći, odmah iz Slovenca Jerneja Irta, pa je Čeh na kraju mogao slaviti. Mikhaylov je bio drugi, Jernej treći, a naš Matija Kelava odličan četvrti. Kelava je u drugoj vožnji bio treći, a ukupnog ga je postolja koštalo četvrto mjesto u prvoj vožnji. Dobar nastup imao je i vozač Bedekovčine, Nikola Hranić, koji je bio deveti u poretku za EP, dok je u poretku za PH u klasi MX 2 trijumfirao i vratio se na vrh. Ne moramo ni posebno naznačavati da je Kelava slavio u poretku za PH u klasi MX open.  U poretku klubova za PH slavio je MCK 97 s 80 bodova, MCK TRP Marović bio je drugi sa 69, a MK Bedekovčina zahvljujući Nikoli Hraniću treća s 50 bodova.

Vrlo dobri su bili i mladi „lavovi“ MŠD Zabok u poretku za EP. Luka Kunić bio je ukupno treći u poretku za EP u klasi MX 85 iza Mađara Pegela i Varroa. Kunić je tim rezultatom trijumfirao u poretku za PH iza svog velikog rivala Patrika Ujčića. Dino Lončar bio je peti u poretku za EP, a ujedno i drugi u poretku za PH.  U ekipnom poretku za PH kod juniora slavila je MK Bedekovčina (Jurica Prančić, Karlo Jurinić, Aleksandra Brumenjak i Marko Topolovec) s 112 bodova, MCK 97 bio je drugi s 92, a MŠD Zabok treći s 91 bodom.

Dinko Folnović i dalje briljira u klasi B-open. Ubilježio je još jednu uvjerljivu pobjedu ispred Ivanovića i Kelečića. Drugi vozač MŠD Zabok u B ligi, Igor Mraz, osvojio je četvrto mjesto, no Folnović i Mraz izvojevali su još jednu klupsku pobjedu za MŠD Zabok osvojivši zajendo 86 bodova, drugi je bio MK MX Šipek s 84 boda, a treći MUB PK team s 50 bodova.

Rezultati

Mladina

Prvenstvo Europe

EMX 65: 1. Zoltan Ordog 50 (HUN), 2. Ofir Casey Tzemach 42 (ISR), 3. Šimun Ivandić 38 (CRO), 4. Adam Horvath 38 (HUN), 5. Dino Lončar 33 (CRO), …

EMX 85: 1. Bence Pegel 47 (HUN), 2. Viktor Varro 42 (HUN), 3. Luka Kunić 36 (CRO), 4. Laszlo Mark Tecsi 36 (HUN), 5. Patrik Ujčić 34 (CRO), …

EMX open: 1. Martin Michek 47 (CZE), 2. Mikhaylov Evgeniy 45 (RUS), 3. Jernej Irt 40 (SLO), 5. Matija Kelava 38 (CRO), 5. Petr Bartos 32 (CZE), … 9. Nikola Hranić 24 (CRO), 10. Janko Martinac 21 (CRO), …

Prvenstvo Hrvatske

B-open: 1. Dinko Folnović 50 (MŠD Zabok), 2. Krunoslav Ivanović 44 (Požega promet), 3. Tomislav Kelečić (TRP Marović)

B-250: 1. Roman Cvitković 50 (MUB PK Team), 2. Tomislav Bermanec 44 (MX Šipek), 3. Martin Duilo 40 (MX Šipek), 4. Igor Mraz 36 (MŠD Zabok), .

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook