Prethodni članak
Sljedeći članak

NA NAJJAČE: Srele brutal team ponovno briljirao

U Pitomači je održano prvo od četiri natjecanja u powerliftingu i bench pressu


U Pitomači je protekle subote, odnosno nedjelje završeno prvo od četiri natjecanja u powerliftingu i bench pressu u organizaciji PLK Maksimum Pitomača po kalendaru Hrvatskog powerlifting saveza u sustavu Hrvatskog olimpijskog odbora. Sudjelovalo je 90-ak natjecatelja kroz 20 registriranih klubova. Srećko Martinić Srele je kao vođa kluba vodio sedam najspremnijih – jednog powerliftera i šest benchera. U powerliftingu im naime nedostaje još ljudi (gleda se najboljih pet rezultata ekipno) da budu konkurentni ostalim klubovima, no zato već Powerlifting klub Srele brutal team dominira kao najbolji klub u bench pressu u Hrvatskoj disciplini koja je jedina boduje odvojeno zbog svoje težine i specifičnosti, a cilj im je nastaviti i ovu petu sezonu dominantno i uzeti naslov najboljih. Brutalno su krenuli u samom startu sezone, a nije ih omela ni iznenadna doping kontrola koja je na licu mjestu zbog odbijanja uzoraka suspendirala dva natjecatelja drugih klubova, a još su četiri testirana isto kao na prethodnom državnom prvenstvu u Virovitici.

Rezultati Srele brutal teama su ponovno impresivni. Prvog dana u powerliftingu Miljenko Peček je u kategoriji open do 66 kg osvojio zlato s totalom 477,5 kg te je srušio dva rekorda u čučnju. Podigao je 175 kilograma i u mrtvom dizanju 190 kilograma, dok je u benchu podigao solidnih 112, 5 kilograma.

Drugi dan su nastupili bencheri. Od šest natjecatelja osvojili su pet zlata i jedno srebro te su srušena četiri nacionalna rekorda. Boris Gregorina osvojio je zlato u kategoriji master dva podignuto 145 kg, no Boris je napao i rekord podigavši 155,5 kg , ali su mu vrlo strogi suci poništili dizanje zbog pomicanja stražnjice. - Velika šteta je to što taj rekord stoji već četiri godine od jednog natjecatelja iz Vukovara, no pravila su rigorozna i nadamo se konačno rušenje na sljedećem natjecanju – komentirao je Srele. Borna Čičko, kadet do 83 kg podignuo je 125 kg i osvojio srebro, Ružica Martinić, kategorija master 1 do 63 kg, podignula je 78 kg i osvojila zlato te postavila novi hrvatski rekord. Ružica je sve bliže kategoriji master 2 gdje će napasti svjetski rekord izravno na svjetskom prvenstvu i to u pratnji njezinog trenera i supruga Sreleta. Lovro Gmaz, junior do 83 kg osvojio je zlato. Podignuo je naime 160 kg i postavio novi hrvatski rekord.

- Trud se napokon nakon pet godina rada i treninga u klubu isplatio i Lovro je srušio četiri godina star rekord. Jako sam ponosan na Lovru. Impresivan rezultat je to za našeg mladog Oroslavčana koji je imao samo 15 godina kad je došao u klub – rekao je Srele. Petar Francki u kategoriji open do 120 kg osvojio je zlato. Podigao je 218 kilograma i postavio novi hrvatski rekord. Najjači benčer u Hrvatskoj opet je ostvario odličan rezultat. Srećko Srele Martinić u kategoriji master 1 + 120 kg osvojio je zlato. Podignuo je 196 kg i postavio novi hrvatski rekord. Srele je sanirao je ozljede i ganja rezultat na sljedećem natjecanju + 200 kg. Sljedeće natjecanje gdje će nastupati Srele brutal team je Vrbovec sredinom 6 mjeseca. - Hvala svima koji prate i podržavaju naš rad , koji vjeruju meni, mom klubu , mojim dečkima i curama navijaju za nas. Ovaj sport nije lagan od njega se ne živi i za ovaj sport treba puno ljubavi , odricanja , hladne i jake glave – rekao je Srele za kraj.

Još članaka iz "Sport"

Facebook