Prethodni članak
Sljedeći članak

NA NAJJAČE: Četiri zlata, jedno srebro i državni rekord za Srele brutal team

U ukupnom poretku bench press klubova nakon pet godina od 21 kluba, Srele brutal team nalazi se trenutno na drugom mjestu


Prošlog se vikenda u Murteru održavalo drugo od tri natjecanja ove godine u powerliftingu i bench pressu unorganizaciji PLK Šibenik pri Hrvatskom powerlifting savezu. Na ovom natjecanju bilo je 94 natjecatelja.

Natjecalo se pet natjecatelja PLK Srele brutal teama te su jedan powerlifter i četiri benchera osvojili četiri zlata i jedno srebro te srušili jedan državni rekord.

Powerlifterica Ines Vlahović koja je kadetkinja do 57 kg s totalom 215 (85 čučanj , 40 kg bench press i mrtvo dizanje 95 kg ) osvojila je zlato .

Bench press Ružica Martinić u  kategoriji master 2 do 63 kg podignula je 80 kg i postavila je novi rekord ( njen 4. koji trenutno drži ), dok je Mladen Vrančić Lež u kategoriji master 2 do 83 kg podignuo 120 kg i osvojio zlato .

 Srećko Srele Martinić natjecao se u kategorijo master 1 + 120 kg i podignuo 190 kg ( što je bila najveća kilaža natjecanja ) i 'napao' je je rekord 200 kg i osvojio zlato.

Karlo Šipek je u kategoriji kadet do 74 kg podignuo 72,5 kg  i osvojio srebro.

U ukupnom poretku bench press klubova nakon pet godina od 21 kluba, Srele brutal team nalazi se trenutno na drugom mjestu. Zadnje treće natjecanje je u Zagrebu u 12 mjeseci .

- Moram  spomenuti da je bilo jako jako vruće, no odradili smo ovo natjecanje najbolje moguće što pokazuje i rezultat. Osobno sam u odličnoj formi i bio sam uvjeren da ću dignuti 200 kilograma i pojačati svoj rekord ove kategorije za 2 kg, kao i 200 kg rekord u kategoriji do 120 kg - rekao je Srele i dodao kako ga mnogipitaju na kavama kako je nakon pet godina prvi sad si drugi u ukupnom poretku

 - To je jednostavno tako.  Baza sportova kod djece u jednom Čakovcu je gimnastika i atletika i mladi ljudi su puno poslozeniji mentalno za teske sportove kao powerlifting i bench press i imaju puno jaču pocetnu bazu u svim segmentima snage negu kod nas u Zagorju gdje preferira nogomet i ostali popularni timski sportovi tako da je logično da nas stižu generacije mladih sportaša drugih klubova. Ne damo se.  Ono što radimo sve ove godine kao klub iz male sredine u bench pressu je impresivno i ovom prilikom bih čestitao svojim momcima i curama na odlicno odrađenom poslu , a posebno svojoj suprugi Ružici koja postiže vrhunske rezultate. Hvala svima koji podržavaki i prate rad kluba - istaknuo je Srele.

Još članaka iz "Sport"

Facebook