Prethodni članak
Sljedeći članak

Na europskom futsal natjecanju osoba s dijabetesom igra i Dejan Kolar iz Pregrade

Dejan Kolar iz Sopota kraj Pregrade saznanje da boluje od dijabetesa nije spriječilo da se nastavi baviti onim što voli. Aktivan je igrač austrijskog kluba SV Union Halbenrain, a također je i trener u NK Pregrada


Hrvatska će i ove godine imati ekipu na DiaEuru, europskom futsal natjecanju osoba s dijabetesom, koje se održava u Kijevu od 21. do 26. srpnja 2019. godine.

Glavni cilj održavanja ovog događanja je poslati jasnu poruku da dijabetes nije prepreka u bavljenju sportom, a upravo to dokazuje i jedan od igrača hrvatske reprezentacije, Dejan Kolar iz Sopota kraj Pregrade, kojega saznanje da boluje od dijabetesa nije spriječilo da se nastavi baviti onim što voli. Aktivan je igrač austrijskog kluba SV Union Halbenrain, a također je i trener u NK Pregrada gdje je s juniorima 2017. godine osvojio naslov juniorskog nogometnog prvaka prve ŽNL.

DiaEuro natjecanje održava se od 2012. godine. Od tada je naš proslavljeni tim Hrvatske okrunjen sa ukupno šest medalja: dvije zlatne, jednom srebrnom te tri brončane. Našim reprezentativcima želimo puno uspjeha u natjecanju.

Još članaka iz "Sport"

Facebook