Prethodni članak
Sljedeći članak

Može li netko ugroziti Jedinstvo?

U nedjelju uz 1. zagorsku nogometnu ligu starta i 2. zagorska nogometna liga


U nedjelju uz 1. zagorsku nogometnu ligu starta i 2. zagorska nogometna liga. Iako smo navikli da drugoligaši imaju manje obveza i kola od prvoligaša, ove sezone to neće biti tako. Naime, svima je dobro poznat rasplet prošle sezone u kojoj smo ostali bez dva aktivna seniorska pogona, u Brezovi i Radoboju.

Uz to iz 2. zagorske lige dva kluba izborila u nastup u 1. ligi, pa je tako druga liga spala na 9 klubova. Stoga je savez donio odluku da se ove sezone 2. zagorska liga igra trokružno, a to znači da će svaka ekipa odigrati 24 utakmice, u ukupno 27 kola, što je jedno više čak i od 1. lige. Na jesen će se odigrati 13 kola, a na proljeće preostalih 14. Koliko je to dobar potez pokazat će vrijeme. Koliko god bilo lijepo da se igra što više utakmica, ne treba smetnuti s uma da u 2. zagorskoj ligi ima podosta ekipa, koje imaju povremenih problema sa brojem igrača, pa je pitanje kako će se oni ekipirati pred kraj polusezona, kako sada na jesen, tako i na proljeće.

A što se tiče same borbe za sam vrh, tu u prvi plan izbija ove sezone Jedinstvo, koje je imalo dolično proljeće, a 1. ligu nije dohvatilo zbog lošeg jesenskog dijela. U Svetom Križu Začretju bilo je manjih promjena u sastavu, ali riječ je o ekipi koja bi trebala biti prvi favorit za povratak u 1. zagorsku ligu, posebice u 27 kola, gdje ima vremena i za popravak ev. kiksa. No, od ove sezone podosta očekuju u još dvije zagorske tradicionalne drugoligaške sredine, u Loboru i Belcu. Lobor i Mladost B bili su i prošle sezone odmah do Jedinstva, a zanimljivo je da su već na početku ove sezone odigrali i kup, u kojem je slavila Mladost sa visokih 5:0. Ne smije se zaboraviti ni Omladinac ni Đalski, koji su prošle sezone imali bljeskova, ali ne i kontinuitet. Pitanje je pak koliko mogu Toplice. Ako se po jutru dan poznaje bit će problema sa igračkim kadrom, jer na 1. kolo kupa nisu niti došli. Ili je u pitanju samo rani termin. Milengrad 2005. pokušat će ove sezone uhvatiti još koje mjesto više, a lani su bili 8, naravno uz dvije ekipa više. Sloga je bila predzadnja i sigurno će pokušati sa određenim iskorakom, no teško je vjerovati da mogu u sam vrh, baš kao i Desinić, koji ustrajava, što je za svaku pohvalu, a što nije jednostavno nakon tako duge pauze u seniorskom pogonu, kakvu su imali.

U 1. kolu ove nedjelje baš će Desinić na najteže moguće gostovanje kod Jedinstva. Lobor dočekuje Slogu, Đalski je domaćin Toplicama, a Mladost B će dočekati Milengrad 2005. Slobodan je u 1. kolu Omladinac. Utakmice se igraju u nedjelju 26. kolovoza od 17.30 sati, a donosimo vam naravno i kompletan raspored lige.

Još članaka iz "Sport"

Facebook