Prethodni članak
Sljedeći članak

Monika Leljak i Paola Herceg u finalu Kupa RH u atletici za kadetkinje i kadete

Monika Leljak iz AK Zabok nastupila je u bacanju diska, a Paola Herceg iz AK Agram u skoku u dalj i štafeti


U Varaždinu su 31. kolovoza održane kvalifikacije Kupa RH u atletici za kadete i kadetkinje. Kvalifikacije su održane u četiri regionalna centra, tako da su mlade atletičarke i atletičari osim  u Varaždinu nastupili u  Rijeci, Splitu i Osijeku, a samo dvanaest najboljih iz svake discipline ulazi u finale. Za AK Zabok nastupile su Monika Leljak u bacanju diska, Inga Sadaić u skoku u dalj i David Posavec na 3000 m. David Posavec je utrku u jakoj konkurenciji završio kao  posljednji od 12 natjecatelja (12´06˝08´´´), što je s obzirom da je još uvijek mlađi kadet dobar rezultat, a utrka će mu zasigurno biti dodatno iskustvo. Inga Sadaić je u skoku u dalj završila na šesnaestom mjestu od 25 natjecateljica, sa preskočenih 3,97 m. Na žalost, od četiri pokušaja imala je samo jedan ispravan skok, i ˝mali prijestupi˝ su je spriječili da izvede daljine koje redovito izvodi na treningu.

Monika Leljak je natjecanje u Varaždinu završila na odličnom 4. mjestu bacivši disk 21,68 m što je i njezin osobni rekord. Generalno gledavši sve regije, pozicionirala se na 10. mjesto što ju vodi u finale Kupa koje će se održati 22.09.2018. u Rijeci. Zanimljivo je da Monika baca disk tek nekoliko mjeseci što pokazuje njezin veliki talent, i vjerujemo da će uz ozbiljan rad i poboljšanje uvjeta na treningu, a tu prije svega mislimo na izgradnju bacačkog kruga i nabavku kvalitetnije opreme, rezultati u narednom periodu biti još puno bolji.

Monika Leljak

Od zagorskih atletičarki, u finale Kupa ušla je i Paola Herceg iz AK Agram, a ona će nastupiti u skoku u dalj (4,73 m u kvalifikacijama) i štafeti 4×100 m. Čestitamo svim našim mladim nadama na nastupima,  a posebno Moniki kojoj želimo uspješan nastup u Rijeci.

Još članaka iz "Sport"

Facebook