Prethodni članak
Sljedeći članak

[MLADOST MB - ZAGOREC VT] Mladost MB u 2. zagorsku ligu

1. ŽNL 25. kolo: Mladost MB – Zagorec VT 3:3


U 25. kolu 1. zagorske lige Mladost MB je dočekala Zagorec VT. Bila je to posljednja domaća utakmica Mladosti ove sezona, u kojoj je nužno trebala pobjedu za kakvu takvu šansu za ostanak. Jer računica prije zadnja dva kola bila je jasna. Da bi Mladost zadržala prvoligaški status treba svih 6 bodova, uz uvjet da Matija Gubec ne osvoji ni jedan. Mladost je u ovu utakmicu ušla sa 10 uzastopnih poraza, tako da pobjeda u takvom stanju nije jednostavan zadatak.

Rano vodstvo od 2:0 domaćina, gosti anulirali u 55 sekundi

Mladost je vjerovala u čudo, to se mora priznati. Domaćini su odlično krenuli, agresivno i potentno, i poveli već u 1. minuti. Tomislav Strugar je na centru izborio jednu ničiju loptu, do za Matiju Čukmana, koji na lijevoj strani vara čuvara i kroz noge golmana Karla Seljana pogađa za 1:0.

Gosti prijete prvi puta u 5. minuti, kada iz slobodnog udarca sa 30 metara iskosa puca Goran Dlesk i to pod prečku, ali mladi golman Danijel Bertol brani. Dobo je Bertol reagirao i u 9. minuti kada mu se po desnoj strani približio Alen Jambrešić, skrativši kut, pa je gostujući napadač pucao preko gola. S druge pak strane novi nalet domaćina i već je 2:0. U 12. minuti Dario Frajtak je iščeprkao jednu loptu na lijevoj strani, na sredini ju prima Mouhcine Rhadi i prosljeđuje desno za Mihaela Belka, koji ima puno prostora, pa osvaja 10-tak metara, vara lažnjakom čuvara i pogađa sa 10-ak metara za 2:0.

U 17. minuti lopta kruži oko kaznenog prostora gostiju, Belko daje povratnu za Juricu Čukmana, koji puca sa 20 metara pored gola. U 22. minuti trener-igrač gostiju Dragutin Tomašković puca iz slobodnjaka s desne strane sa 25 metara, Bertol brani ali mu lopta ispada, pa na nju dolazi Renato Žavrljan, no Bertol popravlja grešku i brani udarac sa kakvih 4-5 metara. U 26. minuti Strugar puca pored gola sa 20 metara, a onda u 55 sekundi gosti sve vračaju na početak. U 27. minuti Tomašković s centra uz desnu aut crtu daje za Danijela Belinu, koji nabacuje, a Jambrešić sa 10-ak metara postavlja nogu i pogađa malu mrežicu za 2:1. Mladost kreće s centra, ali vrlo brzo gubi loptu, koju na centru uzima Dlesk, dolazi do 20 metara, bez da ga itko ometa i puca te pogađa za 2:2. Domaćine je to prilično šokiralo i momčad je pala, no do odmora većih prilika nije bilo. Za domaćine Strugar je pucao u 39. i prvoj minuti naknade sa 25 metara preko gola, a za goste, neprecizni su bili Tomašković u 40. i Marko Sever u 45. minuti, oba s lijeve strane.

Mladost i treći puta prosula vodstvo

U nastavku prvi je pokušao Frajtak za domaćine, iz slobodnjaka sa 30 metara u 47. minuti, ali je pucao preko gola. Odmah u 48. minuti na drugoj strani Sever nabacuje s lijeve strane, loptu glavom prosljeđuje domaći Filip Tomurad, na nogu Dlesku, ali je ovaj jako iskosa, pa puca preko gola. U 58. minuti Dlesk se probio po lijevoj strani i nabacio na drugu stranu, no u vrlo dobroj poziciji Jambrešić puca tako da se lopta vrača Dlesku, koji je u međuvremenu završio u zaleđu. Na drugoj strani u 60. minuti M. Čukman puca malo iskosa sa desne strane sa 25 metara i pogađa vanjski dio mjesta gdje se spajaju stativa i prečka. U 61. minuti Tomašković puca iz slobodnjaka sa 25 metara i pogađa živi zid, no lopta dolazi do Dleska, koji puca sa 13 metara iskosa, ali Bertol je siguran i brani udarac.

U 64. minuti Tomašković dobiva loptu na lijevoj strani, prolazi i nabacuje, no lopta mu prelazi preko noge pa pogađa prečku. U 67. minuti M. Čukman dobiva loptu iz auta, daje ne lijevu stranu za Rhadia, koji puca iskosa preko gola. U 69. minuti Andrija Pisk je uzeo jednu loptu u polovici gostiju, dao za Rhadia, koji daje povratnu. M. Čukman ne stiže, ali Belko gradi Strugaru, koji ulazi sam s desne strane i onda niti puca niti dodaju, pa lopta odlazi pored gola. U 77. minuti M. Čukman puca iz slobodnjaka sa 25 metara, odlično ali tik pored gola. I onda u 79. minuti tračak nade za domaćine. Duga lopta na M. Čukmana, malo se odbijala, ali došla do njega u kaznenom prostoru, gdje ga ruši Žavrljan i to je kazneni udarac. U 81. minuti Frajtak je miran i šalje Seljana u jednu, a loptu u drugu stranu za 3:2.

No, u tim trenucima dolazi vijest da Matija Gubec vodi, pa ni pobjeda ne bi značila ništa. A uz to u 86. minuti Dlesk bježi na lijevoj strani i iskosa sa 5-6 metara pogađa za 3:3. U 88. minuti Rhadi se pobija po lijevoj strani, daje desno za Luku Plaščara, koji puca iz prve, ali Seljan brani. U 90. nabacuje Rhadi, a sa smo 5 metara Pavao Obućina puca preko gola. Bila je to zadnja šansa za domaće. U nadoknadi još je Dlesk probio desnu stranu, ali nije uspio ubaciti ni pucati, da bi Tomašković sa 30 metara pucao iz slobodnkaka, ali je Bertol obranio. Mladost je tako prekinula niz od 11 poraza, ali slaba je to utjeha. Slijedeće sezone u Mariji Bistrici igrat će se 2. zagorska liga.

Marijo Žepek, trener NK Mladost MB:

''Za kraj dobra utakmica, sa puno golova, nadasve zanimljiva. Mislim da smo bili bliži pobjedi, ali sreća na kraju nije htjela, iako smo imali i prečku i neke situacije, koje smo trebali rješavati bolje. U obrani nam se nažalost događa kao i uvijek da primamo lagane golove i to je to.''

Dragutin Tomašković, igrač-trener NK Zagorec VT:

''Igra isprekidana dosta velikim pogreškama s obje strane, pogotovo uže obrane, što su napadači iskoristili. Ni jedni ni drugi nismo pokazali dovoljno vrliku kvalitetu, ali lijepa zanimljiva utakmica sa puno golova za završetak sezone. Mi smo sigurni, a Mladosti želim puno sreće u 2. ligi''

Još članaka iz "Sport"

Facebook