Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladići zabočke Gimnazije treći u stolnom tenisu

Boje stolnoteniske ekipe Gimnazije A.G. Matoša branili su Dominik Arih, Petar Bašić, David Iveković i Luka Iveković


U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza Poreč je bio domaćin završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava u futsalu, rukometu, košarci, odbojci, šahu, stolnom tenisu i badmintonu. Lijep uspjeh na toj završnici postigla je ekipa Gimnazije A. G. Matoša iz Zaboka, koji su osvojili treće mjesto.

Svoju put prema stepenici postolja zabočki su mladići započeli u osnovnoj školi Jože Šurana u Višnjanu, gdje su u skupini A prvo savladali vršnjake iz Vela Luke sa čistih 3:0, no potom su tijesno izgubili od Osijeka s 3:2. Na taj način su osvojili drugo mjesto u skupini, što im je u polufinalu donijelo nastup protiv kasnijih pobjednika, mladića iz Strojarske škole iz Zagreba. Tu su utakmicu Zabočani izgubili s 3:1. Žal je manja jer su s druge strane bili također Zabočani, Karlo Franjčec i Domagoj Kramarić, koji brane boje GSTK Zagreb. Zabočani su zaboravili brzo na poraz, pa su u utakmici za treće mjesto s 3:2 savladali Čakovec, dok su zagrebački „strojari“ u finalu s 3:0 nadvisili Osijek.

Boje stolnoteniske ekipe Gimnazije A.G. Matoša i školskog sportskog društva Victoria u Poreču su branili: Dominik Arih, Petar Bašić, David Iveković i Luka Iveković, a ulogu voditelja u odsustvu profesorice Petre Petrovečki Nevistić, preuzeo je profesor Mihael Bobičanec.

Bedekovčanci i Pregračanke peti u futsalu

Na završnici su futsalu nasutpili i mladići Srednje škole Bedekovčina, kao djevojke iz Srednje škole Pregrada. Bedekovčanci nisu uspjeli ponoviti prošlogodišnji uspjeh, kada su osvojili drugo mjesto. Zapeli su još u skupini, nakon što su prvu utakmicu izgubili protiv Koprivnice nakon sedmeraca sa 4:3, a potom i od ekipe Zadra 4:2, pa su se na kraju morali zadovoljiti diobom petog mjesta s Vinkovčanima. Žal je tim veća što su mladići iz Koprivnice na kraju bili pobjednici, a Bedekovčanci su s njima odigrali i više nego ravnopravnu utakmicu.

Pregračanke su također zapele u skupini. Prvo su sa 5:0 poražene od zagrebačkih gimnazijalka, a potom sa 6:2 od djevojaka iz ekonomske škole iz Rijeke, pa su se i one morale zadovoljiti petim mjesto.

Konačni poredak stolni tenis:

  1. Strojar – Strojarska tehnička škola Frana Bošnjakovića, Zagreb
  2. Primag – III. Gimnazija Osijek
  3. VICTORIA – GIMNAZIJA ANTUNA GUSTAVA MATOŠA, ZABOK
  4. Vizija – Gospodarska škola, Čakovec
  5. Gimnazijalac – Gimnazija Pula
  6. Dupin – Srednja škola Vela Luka

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook