Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlađi pioniri Rudara osvojili turnir u Grazu

Mlađi pioniri Rudara iz Dubrave Zabočke na dostojan su način prezentirali svoj klub, ali i cijelo Hrvatsko zagorje na međunarodnom malonogometnom turniru koji se održao u Grazu


U vrlo jakoj konkurenciji osvojili su prvo mjesto. U svih šest utakmica na turniru ostvarili su pobjede, a istovremeno su postigli 18 golova, primivši samo pet golova. U skupini su redom padali Ries (2:0), domaćin Thal (2:1), Andritz (2:1) i Albersdorf (3:0). Polufinale im je donijelo ogled protiv momčadi St. Mihcael kojeg su dobili s 3:2, da bi u finalu sa čak 6:1 deklasirali Feldkirchen.

Rudar (DZ) u svojim je redovima imao i najboljeg strijelca. To je Filip Jagarčec koji je zabio sedam golova. Roberto Pavić tri puta se upisao među strijelce, Jakov Usmiani, Jakov Videk i Dorijan Bakek dva puta su tresli mreže protivničkih vratara, dok su se Matija Stanić i Karlo Kovač po jednom upisali među strijelce. Pod vodstvom trenera Nenada Kovačića ovaj lijepi uspjeh ostvarili su: Filip Jagarčec, Roberto Pavetić, Martin Gudan, Tin Usmiani, Jakov Videk, Dorijan Bakek, Karlo Kovač, Matija Stanić, Matija Bratković, Ivan Pavlek, Jurica Fotivec i Florian Videk.

Na ovom su turniru mladi "rudarevci" sudjelovali zahvaljujući svom predsjedniku Mariu Videku, koji je i sam tri godine branio boje nogometnog kluba SV Thal koji je ovaj turnir organizirao za svaku pohvalu. Da doživljaj bude potpun pobrinuli su se roditelji igrača koji su zajedno s njima putovali na turnir i u Grazu stvorili fantastičnu atmosferu, koja je dodatno motivirale mlađe pionire Rudara. Sve u svemu bio je to jedan fantastičan izlet, na kojem je postignut vrijedan sportski rezultat, koji će ovi klinci zasigurno dugo pamtiti.

Još članaka iz "Sport"

Facebook