Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlada zagorska tenisačica nastavila nizati uspjehe

Lana je nastupala na državnom dvoranskom prvenstvu u tenisu za dječake i djevojčice do 12 godina


Još jedan veliki uspjeh mlade zlatarske tenisačice Lane Preis, koja je na državnom dvoranskom prvenstvu u tenisu za dječake i djevojčice do 12 godina u Osijeku, osvojila izvanredno 3. mjesto pojedinačno i 3. u paru.

Ovaj je uspjeh Lana postigla u konkurenciji 31 najbolje mlade hrvatske tenisačice prema rang listi HTS-a. Kako je Lana 9. na rang listi, nije ušla među 8 nositeljica pa je imala teži put, no njezine kvalitete su isplivale na vidjelo i kroz trnovit put prepun zamki stigla je do polufinala i 3. mjesta. Lana je u 1. kolu sa 6:2 i 6:3 pobijedila Tenu Magdić iz Ogulina, 12. na rang listi, da bi u osmini finala izbacila 3. na listi Niku Granić iz Makarske sa 6:3, 6:4.

U četvrtfinalu je bila bolja od Dore Mišković iz Zagreba (6. na rang listi) sa 6:2, 6:3. U polufinalu Lana je pružila odličan otpor vodećoj igračici u toj generaciji Neri Tešankić iz Osijeka, koja je slavila sa 6:3, 6:3, a valja napomenuti da do polufinala nije izgubila niti gem. Uz 3. mjesto pojedinačno, Lana je osvojila i 3. mjesto u kategoriji parova upravo s Nerom i tako potvrdila još jedan odličan rezultat za ŠTK Zlatar i zagorski tenis.

Još članaka iz "Sport"

Facebook