Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlada Zagorka postala kuglačka legenda svjetskih prvenstava

Klara Sedlar (19) osvojila je ukupno devet svjetskih juniorskih medalja za hrvatsko kuglanje, čime si je već u ovoj dobi priskrbjela status legende.


Sjajnu berbu medalju na Svjetskom prvenstvu za starije juniorke (U-23) u Novigradu Zabočanka Klara Sedlar završila je trećim mjestom u najzahtjevnijoj kuglačkoj disciplini - kombinaciji, u kojoj se rezultatu iz ekipnog dijela natjecanja pridružuje i rezultat iz pojedinačnog dijela natjecanja. Klara je bila jedina kuglačica koja je u oba nastupa srušila 600 i više čunjeva, a ukupno 1217 (617+600), no to joj je u žestokoj konkurenciji bilo dovoljno za broncu, što je također veliki uspjeh. U pojedinačnom finalu zabljesnule su Čehinja Nikola Tatouskova koja je oborila 638 i Njemica Ana Muller koje sa zaustavila na 632 čunja.

S tri medalje iz Novigrada i još šest sa prošla dva svjetska juniorska prvenstva, Klara je ukupno osvojila devet svjetskih juniorskih medalja za hrvatsko kuglanje, čime si je već u ovoj dobi priskrbjela status legende. To još ni jednoj hrvatskoj kuglačici ni kuglaču nije pošlo za rukom. "Klarin osmijeh" već je sada osvojio svijet, a pred njom su još mnoga svjetska prvenstva i mnoge velike utakmice.

Klarina berba medalja u Novigradu još nije završena, jer će Klara nastupiti i u seniorskom dijelu natjecanju, gdje također ima šanse za poneku medalju.

Čestitke i to velike zaslužuje i Tamara Sinković. U dva nastupa pokazala je da nema tremu i da je već sada u vrhu svjetskog juniorskog kuglanja. Srušila je ukupno 1158 čunjeva (dva puta po 579) i osvojila visoko 12. mjesto u kombinaciji, dok je u pojedinačnom dijelu osvojila 15. mjesto. Rezultat je to vrijedan svake pažnje. Vrlo je vjerojatno da ćemo već na idućem SP gledati Tamaru i u seniorskom dijelu natjecanja. No ne treba joj stvarati pritisak. I ovo što je napravila u Novigradu veliki je uspjeh. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook