Prethodni članak
Sljedeći članak

Mlada plivačica Ana Majsec na prijemu kod župana

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek priredili su prijem za Anu Majsec iz Svetog Križa Začretja, mladu i uspješnu plivačicu, hrvatsku reprezentativku...


Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek u srijedu, 21. siječnja 2015. godine priredili su u Krapini prijem za Anu Majsec iz Svetog Križa Začretja, mladu i uspješnu plivačicu, hrvatsku reprezentativku, prošlogodišnju dobitnicu priznanja za uspješnu mladu nadu sportaša sa invaliditetom

Ana Majsec je plivačica Plivačkog kluba Olimp te je registrirana kao natjecatelj pri Hrvatskom plivačkom savezu i plivačkom savezu za osobe s invaliditetom, tako da se natječe u obje kategorije bez obzira na status osobe s invaliditetom (80%). Od 2014. godine je članica Hrvatske plivačke reprezentacije za osobe s invaliditetom.

Iza Ane stoje brojni uspjesi; na međunarodnom plivačkom mitingu za osobe sa invaliditetom 2014. godine osvojila je zlatne medalje u disciplinama 100 metara  i 200 metara slobodno u svojoj i apsolutnoj kategoriji te na 50 metara leđno u svojoj i srebro u apsolutnoj kategoriji.

Iste godine u Splitu na 3. Otvorenom plivačkom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom postala je državnom prvakinjom u općoj i juniorskoj kategoriji na  50 metara, 100 metara slobodno i  100m leđno. Na Regionalnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Zagrebu osvojila je zlatne medalje na 100 m slobodno i 100 m prsno, a  u disciplini 100 m leđno pripala joj je srebrna medalja. Natječući se na  Festivalu plivanja za osobe s invaliditetom u Rijeci Ana je također osvojila zlatne medalje, ali je isplivala i normu za međunarodnu klasifikaciju i postala stalni član Hrvatske plivačke reprezentacije osoba sa invaliditetom.

Ova izvrsna sportašica medalje je osvajala i izvan granica Lijepe naše, tako je u Češkoj na Europskim igrama mladih sa invaliditetom u disciplini 100 prsno osvojila srebrnu medalju, a 50 prsno brončanu medalju. U Italiji, gdje je nastupala kao članica hrvatske reprezentacije također je ostvarila odlične rezultate, a hrvatska reprezentacija osvojila je II. mjesto.

Tata Mario Majsec je istaknuo da Ana pliva od devete godine, da je prošle godine postala članica hrvatske paraolimpijske reprezentacije te da trenira šest dana u tjednu. „Potrebno je jako puno odricanja kako bi se u plivanju postigao neki rezultat, zbog čega Ana od idućeg tjedna počinje s treninzima dva put dnevno. Jako smo ponosni na nju“, rekao je tata Mario.

Ana Majsec je istaknula da je s plivanjem zapravo počela u terapijske svrhe. „Bila sam dosta bolesna, a s obzirom da mi propisane terapije nisu pretjerano pomagale, tata me prijavio na plivanje. Prije tri godine sam počela ostvarivati rezultate, a do danas sam osvojila 30 medalja. Od svih natjecanja na kojima sam nastupila izdvojila bih Sportske igre u Češkoj, gdje sam u disciplini prsno osvojila srebrnu i brončanu medalju“, rekla je Ana.

Župan Željko Kolar je istaknuo da je Anina priča zaista posebna. „Ana je na plivanje krenula zbog zdravstvenih razloga, a sad je članica hrvatske reprezentacije i postiže vrhunske rezultate. Na kojem god se natjecanju pojavi, Ana osvaja medalje. Pratimo rezultate svih mladih sportaša, pa tako i Anine, na koje smo jako ponosni. Ovo je prilika da zahvalimo Ani  koja na natjecanjima promovira ne samo Krapinsko-zagorsku županiju, već i Hrvatsku. Krapinsko-zagorska županija Ani će dodijeliti i stipendiju, kako bi njoj i njenim roditeljima barem malo olakšali oko pokrivanja troškova, koji nisu mali, s obzirom da Ana trenira svakodnevno“, rekao je župan Kolar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook