Prethodni članak
Sljedeći članak

Matija Gregurić bacio osobni rekord u Splitu

Sjajne vijesti stigle su nam sa Zimskog bacačkog prvenstva Hrvatske koje se održalo u Splitu


Zabočanin Matija Gregurić, koji brani boje Dinamo Zrinjevca kladivo teško 7 kg bacio je na daljinu od 72,24 metra što je njegov osobni rekord i treći rezultat svih vremena u ovoj disciplini u Hrvatskoj. Naravno okitio se i naslovom prvaka Hrvatske.

Gregurića sada 76 centimetara dijeli od norme za Europsko prvenstvo koje će se održati u srpnju. Priliku da to učini ima već ovog vikenda kada se u Rumunjskoj održava Prvenstvo Europe za starije juniore.

- Ovo je sjajan rezultat za početak sezone. Vjerujem da ću već na EP u Rumunjskoj baciti normu i osvojiti jednu od medalja. Zahvaljujem se treneru Pavkoviću bez kojeg ne bi postizao ovakve rezultate. Isto tako veliko hvala mojim roditeljima i grupi s kojom treniram.-riječi su Matije Gregurića naokon nastupa u Splitu.

Matija je još uvijek i u igri za Olimpijske igre u Riju, koje će se održati u kolovozu.

- Norma za OI je 77 metara, no ja vjerujem da će biti dovoljno 75 metara za nastup u Riju, što nije nemoguće. Dat ću sve u svemu da ulovim tu dužinu. Nažalost uvjeti u kojima treniram daleko su od idealnog, smatram da smo mi atletičari premalo cijenjeni i da bi uz samo malo više ulaganja ostvarivali puno bolje rezultate - završio je Gregurić.











Još članaka iz "Sport"

Facebook