Prethodni članak
Sljedeći članak

Marta Vukić osvojila turnir teniskog kluba Zagi

Do početka studenog desetegodišnja Zabočanka, Mata Vukić, redala je uspjehe za TK Oroslavje pod teniskom palicom Marina Katušića, no tada je prihvatila novi izazov u svojoj kratkoj karijeri i postala je članica TK Ponikve iz Zagreba, gdje ju treniraju Domagoj Buljan i Alen Petrinić


Tako je iz regije Središnja Hrvatska, prešla u zahtjevniju Zagrebačku regiju, koja ima više kvalitetnih pojedinaca, a naravno i klubova. Logična je to odluka, jer se samo uz bolje od sebe može napredovati i jednog dana od njih bolja postati. Presudili su i uvjeti, jer Ponikve imaju čak pet zatvorenih tenis terena.


Marta je u Ponikve došle kao treća igračica regije Središnja Hrvatska i 23. igračica Hrvatske, pa su u rubnom zagrebačkom naselju odmah shvatili kakvu su djevojčicu dobili. Vrijedna Zabočanka nije gubila vrijeme. Iako je praktički završila sa stažom u U-10 (djevojčice u dobi do 10 godina), odlučila je upoznati konkurenciju na tri turnira djevojčica svoje dobi, kako bi se pobližile upoznala s konkurencijom koja je iduće sezone očekuje u U-12.
Prvi joj je turnir bio Otvoreno Prvenstvo TK Viktorija, koji se održao u 8A paviljonu zagrebačkog velesajma. Na svojoj zagrbačkoj premijeri osvojila je drugo mjesto u skupini, čime je izborila srebrnu skupinu (poredak od 8.-16. mjesta), no ispalo je već u prvom kolu.


Određeni napredak vidio se već na drugom turniru koji je održao njen novi klub. Tu je također bila druga u skupini, no ovaj puta je i više nego uvjerljivo osvojila srebrnu skupinu. U finalu je svoju protivnicu savladala rezultatom 2:0 (4:0, 4:1), prepustivši joj tek gem. Time je osvojila prvih 25 bodova za zagrebačku rang listu.
Šlag na tortu bio je treći u nizu i posljednji ovogodišnji turnir tkz. "desetke" koji je organizirao TK Zagi u 6. paviljonu zagrebačkog velesajma. Marta je prvo prošla skupinu, a onda u četvrtfinalu s 4:2 dobila petu nositeljicu. Potom je u polufinalu s 4:0 i 4:1 "stradala" 12. nositeljica, a u finalu je s 4:0 i 4:2 bila bolja od 14. nositeljice. Za pobjedu na ovom turniru Marta je dobila 44 boda, a sa osvojenim bodovima na tri turnira došla je do 26. mjesta rang liste, što je odličan rezutlat, jer je ove sezone odigrano čak trideset "desetki" za osamdesetak djevojčica koje se natječu unutar Zagrebačkog teniskog saveza.


Iako je u Ponikvama tek nešto više od mjesec i pol dana, prema riječima njenih trenera kod nje je već vidljiv napredak. Prije svega popravila je forhend, koji je sad znatno niži i bliži mrežu, a što je još važnije i rad nogu. Martu iduće sezone čeka nastup u tkz. "dvanajsticama" (turnirima djevojčica do 12 godina). Iako je to njena premijerna sezona u ovoj konkurenciji, uvjerenja smo da će do Prvenstva Hrvatske ostvariti jedno od prvih osam mjesta na zagrebačkoj rang listi, a samim time i nastup na hrvatskoj državnoj smotri najboljih tenisačica u dobi do 12 godina.

Još članaka iz "Sport"

Facebook