Prethodni članak
Sljedeći članak

MARIJA BISTRICA: Petero volontera okušalo se u ronjenju na dah uz bok svjetskom rekorderu Goranu Čolaku

Više od 200 mališana ovog je vikenda iskoristilo priliku i zaronilo u velikom montažnom bazenu na Trgu pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici


Izvor i foto: www.mint.hr

Sudionici Oluje pružili su nesvakidašnju proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja sugrađanima i posjetiteljima Marije Bistrice. U sklopu programa „Ljeto u Mariji Bistrici“, a na poziv Turističke zajednice i Općine Marija Bistrica, tijekom ovog vikenda uz instruktore ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe grada Zagreba pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama svi zainteresirani posjetitelji manifestacije projekta Pogled u plavo po prvi put su pod punom ronilačkom opremom disali pod vodom i upoznali čari ronjenja.

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske na vrlo atraktivan, jedinstven i  inovativan način, ronjenjem. Nakon upoznavanja početnika s tehnikama i vještinama ronjenja, a u sklopu manifestacije, u subotu, petero sudionika/volontera okušalo se u ronjenju na dah uz bok europskom i svjetskom rekorderu u ronjenju na dah, Goranu Čolaku.

Goran Čolak natjecao se u disciplini statika ronjenja na dah protiv udruženih snaga pet osoba, te je dah pod vodom zadržao punih 8 minuta i 10 sekunci, dok su ostali volonteri zajedno uspjeli zadržati dah  9 minuta i jednu sekundu i time odnijeli pobjedu. - Prvi puta su me pobijedili u Mariji Bistrici, ekipa je odlična i moram priznati da Zagorje ima veliki potencijal u ronjenju. Drago mi je da sam nastupio na ovom neobičnom mjestu i jako me raduje koliko je mladih pokazalo interes za ronjenje“, rekao je Goran Čolak, ambasador projekta Pogled u plavo.

Sve sudionike pozdravio je načelnik općine Marija Bistrica, a ujedno i predsjednik Turističke zajednice općine Marija Bistrica, Josip Milički. Vizualni začin projektu dao je i laser show koji je uz atraktivnu scenografiju igre svjetla, građanima omogućio da zarone i u noćnom terminu.

Manifestacija Pogled u plavo u Mariji Bistrici je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook