Prethodni članak
Sljedeći članak

Luka Lešković i Mihaela Oborovečki najbolji u Hrvatskom zagorju

Izborno povjerenstvo odlučilo, a Izvršni odbor Športske zajednice KZŽ potvrdio


U prostorijama Nogometnog saveza KZŽ sastalo se Izborno povjerenstvo u sastavu: Stjepan Merkaš Krojf, Tanja Tuđa, Saša Kundih, Ivica Androić, Srećko Znika i Tomislav Zrinšćak odlučilo je da je najbolji sportaš Krapinsko-zagorske županije savate boksač Stubice Luka Lešković, dok je najbolja sportašica u ovoj godini streljačica Mihaela Oborovečki. Lešković je krajem prošle godine postao prvak svijeta u savate boksu, a kako je izbor prethodno obavljen, taj je rezultat ušao u ovu godinu. Mihaele Oborovečki osvojila je prvo i drugo mjesto na svjetskom kupu u samostrelu. Drugo mjesto u seniorskoj konurenciji pripalo je Mihaelinom bratu,  Martinu Oborovečkom koji je u samostrelu uspio oboriti i svjetski rekord, dok su treće mjesto podijelili savate boksač Stubice Marko Gospočić, treći na svijetu i u Europi u disciplini assaut i plivač Olimpa Karlo Ilijaš, koji je između ostalog stigao i do jednog seniorskog državnog naslova. Savatašica Helena Beljak, osvojila je treće mjesto na SP, što joj je donijelo drugo mjesto u izboru najbolje sportašice, dok je treće mjesto osvojila kickboxerica Zmaja, Diana Franke, koje je osvojila dva prva mjesta ne Europsko kupu, kao i jedan državni naslov.

Ivan Bertić i Tesa Novak najbolji u juniorskoj konkurenciji

Dianin klupski kolega, Ivan Bertić, najbolji je sportaš junior. Nakon državnog naslova, donio je i dva svjetska naslova u Bedekovčinu. Drugi je plivač Vili Sivec, zahvaljujući nizu pobjeda u serijalu Grand prix, koji je po kvaliteti ravan PH, a ponekad zbog međunarodne konkurencije i jači. Treće mjesto pripalo je državnom juniorskom prvaku u šahu, Oliveru Kukasu. Trostruka državna prvakinja u plivanju, Tesa Novak, najbolja je sportšica juniorka, a drugo mjesto pripalo je njenoj kolegici iz Olimpa, Hani Sivec, koja je imala niz pobjedu u serijalu Grand prix. Treća mjesto podijelile su savatašica Đidare, Tamara Gašpert treća na EP u savateu i državna prvakinja u kuglanju, Jelena Hrastinski.

Plivač Patrik Erceg najperspektivniji je zagorski sportaš do 14 godina, ispred motokrosiste Luke Kunića i nogometaša Luke Lončara. Najperspektivnija zagorska sportašica do 14 godina je tenisačica Lana Preis, ispred kickboxerice Antonele Cesarec, stolnotenisačice Brune Gučin i plivačice Jane Pavalić.

Košarkaški klub Zabok najbolja je zagorska ekipa

Košarkaši Zaboka najbolja su muška ekipa, zahvaljujući povijesnim rezultatima, polufinalu kupu i prvom plasmanu u play off. Streljački klub Marija Bistrica ima državne naslove u dvije kategorije i pripalo mu je drugo mjesto, dok je Atletski klub Zabok također u dvije discipline prvak, te je zauzeo treće mjesto. Zahvaljujući broncama štafete na PH, Plivački klub Olimp najbolja je ženska ekipa, ispred Streljačkog kluba V. Trgovišće i kuglačica Zaboka.

Dobitnici nagrade za razvoj sporta su Dražen Dinjar, legendarni zagorski atletičar, koji je u zadnje vrijeme sve više u organizaciji sportksih manifestacija i Saša Kundih dugogodišnji predsjednik Krapinskog sportskog saveza, te dugi niz godina čelni čovjek RK Zagorec Krapina.

Streljački savez KZŽ dobitnik je nagrade za fair-play.

 

Piljeku i Ranogajcu nagrade za životno djelo

Dugogodišnji tajnik Športske zajednice KZŽ, bivši nogometaš i trener, autor enciklopedije zagorskog sporta i tri monografije, Branko Piljek, dobitnik je nagrade za životno djelo, a zajedno s njim tu će nagradu primiti i bivši nogometaš i dugogodišnji sportski djelatnik, Stjepan Ranogajec.

Nagradu za promociju zagorskog sporta ove su godine dobili Savate klub Stubica, Veterani NK Zagorec i Božidar Smrekar.

Najbolji sportaš van županijskih klubova je Josip Posavec, vratar Hajduka, a kuglačica Klara Sedlar, treća na PH, najbolja je sportašica van županijskih klubova. Nogometaš Fran Tomek, kapetan Dinama i reprezentacije, najperspektivniji je sportaš van županjskih klubova, a nordijska skijašica Sljemena, Nika Jagečić, najperspektivnija je zagorska sportašica van županijskih klubova.

I na kraju Antonio Črnjević proglašen je najboljim sportašemi iz ekipnih sportova ispred nogometaša krapinskog  Zagorca, Matije Smrekara i Stjepana Poljaka.

Sve odluke Izborne komisije Izvršni je odbor jednoglasno prihvatio. Dodjela nagrada najboljim sportašima i sportašicama održati će se 25. siječnja s početkom u 17.45 sati u restoranu KTC u Krapini.

Najbolji sportaš senior:

  1. Luka Lešković (Savate klub Stubica)
  2. Martin Oborovečki (Streljačko društvo Veliko Trgovišće)
  3. Marko Gospočić (Savate klub Stubica) i Karlo Ilijaš (Plivački klub Olimp Zabok)

Najbolja sportašica seniorka:

  1. Mihaela Oborovečki (Streljačko društvo VelikoTrgovišće)
  2. Helena Beljak (Savate klub Stubica)
  3. Diana Franke (Kickboxing klub Zmaj Bedekovčina)

Najbolji sportaš 14-18 godina:

  1. Ivan Bertić (Kickboxing klub Zmaj Bedekovčina)
  2. Vili Sivec (Plivački klub Olimp Zabok)
  3. Oliver Kukas (Šahovski klub Oroslavje)

Najbolja sportašica 14-18 godina:

  1. Tesa Novak (Plivački klub Olimp Zabok)
  2. Hana Sivec (Plivački klub Olimp Zabok)
  3. Tamara Gašpert (Savate klub Đidara Zabok) i Jelena Hrastinski (Kuglački klub Zabok)

Perspektivni sportaši 10-14 godina:

  1. Patrik Herceg (Plivački klub Olimp Zabok)
  2. Luka Kunić (Moto-športsko društvo Zabok)
  3. Luka Lončar (Nogometni klub Pregrada)

Perspektivne sportašice 10-14 godina:

  1. Lana Preis (Športski teniski klub Zlatar)
  2. Antonela Cesarec (Kickboxing klub Krapina)
  3. Bruna Gučin (Stolnoteniski klub Stubica) i Jana Pavlalić (Plivački klub Olimp Zabok)

Najbolja muška ekipa:

  1. Košarkaški klub Zabok
  2. Streljački klub Marija Bistrica
  3. Atletski klub Zabok

Najbolja ženska ekipa:

  1. Štafeta plivačkog kluba Olimp Zabok
  2. Streljački klub Veliko Trgovišće
  3. Kuglački klub Zabok

Godišnja nagrada za razvoj sporta: Draže Dinjar (atletika) i Saša Kundih (rukomet)

Nagrada za fairplay: Streljački savez Krapinsko-zagorske županije

Nagrada za promicanje zagorskog sporta: Savate klub Stubica, Veterani NK Zagorec Krapina,                   Božidar Smrekar (nogomet)

Najbolji sportaš van županijskih klubova: Josip Posavec (Nogometni klub Hajduk Split)

Najbolja sportašica van županijskih klubova: Klara Sedlar (Kuglački klub Admiral Zagreb)

Najperspektivniji sportaš van županijskih klubova: FrancTomek (Nogometni klub Dinamo Zagreb)

Najperspektivnija sportašica van županijskih klubova: Nika Jagečić (Skijaški klub Sljeme Zagreb)

Najbolji sportaši iz ekipnih sportova:

  1. Antonio Črnjević (Košarkaški klub Zabok)
  2. Matija Smrekar (Nogometni klub Zagorec Krapina)
  3. Stjepan Poljak (Nogometni klub Zagorec Krapina)

Još članaka iz "Sport"

Facebook