Prethodni članak
Sljedeći članak

Luka Lešković brončani na Svjetskom prvenstvu

U Varaždinu održano Svjetsko prvenstvu u savate boksu disciplinama asaut i combat


Zahvaljujući vrijednom predsjedniku, Siniši Kovačiću, savate boks se na velika vrata vratio u Hrvatsku. Uvidjela je to i krovna svjetska organizacija ovogo sporta, pa je Varaždin dobio čast da bude domaćin Svjetskog prvenstva za seniore u savate boksu i to u disciplinama asaut (prikaz vještine) i combat (borbe). Pokrovitelj svjetskog prvenstva koje se održalo u Areni Varaždin bila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a nastupila je 350 natjecatelja i natjecateljica iz 40 zemalja svijeta.


Možemo biti ponosni što je među 12 hrvatskih reprezentativaca na ovom prvenstvu, njih čak petero bili iz Hrvatskog zagorja, točnije i Stubice i zabočke Đidare. Pod vodstvom Srećka Znike boje Stubice branili su Luka Lešković (-65 kg), Dario Boroša (-70 kg) i Zdenko Mirt (+85 kg), dok je čelnik Đidare, Đino Sinković, put varaždine Arene poveo Marka Vrbaneca (-80 kg) i Elu Vrančić (-70 kg). Konkurencija u Varaždinu nikad jača. U nekim je kategorijama trebalo i po sedam pobjeda da bi se došlo do titule svjetskog prvaka.


U tako žestokoj konkurenciji ponovno je najviše pokazao najbolji zagorski savate borac, Luka Lešković. On je u kategoriji do 65 kg (asaut) osvojio brončanu medalju, a u njegovoj je kategoriji bilo čak 18 boraca. Lešković je prvo pobijedio Rumunja, a potom i predstavnika Mauricijusa, kojeg je čak tri puta rušio. Zaustavljen je u polufinalu od kasnijeg svjetskog prvaka, te se morao zadovoljiti broncom što je veliki uspjeh.

Još članaka iz "Sport"

Facebook