Prethodni članak
Sljedeći članak

Limači Tondacha slavili u Zlatar Bistrici

Ove je godine na 5. turniru limača Marijan Jurec 'Šika' kojeg je organizirao NK Ivančica, nastupilo je 12 ekipa - 10 zagorskih te Križevci i Čazma


Jučer je u Zlatar Bistrici u organizaciji NK Ivančica održan je memorijalni turnir za limače Marijan Jurec “Šika” u spomen na legendarnog igrača NK Ivančice iz Zlatar Bistrice. Ove je godine nastupilo 12 ekipa, 10 zagorskih, te Križevci i Čazma. Oni su razigravali u tri skupine, a četvrtfinale su izborile po prve dvije ekipe iz sve tri skupine i dvije najbolje trećeplasirane ekipe. U skupini A prvo mjesto osvojio je Tondach, ispred Križevaca, Oštrca i Straže. Skupinu B osvojili su Limači Mladosti iz Zaboka, ispred domaćina Ivančice, Sloge i Toplica, dok su 1. mjesto u skupini C osvojili limači Rudara DZ, ispred Mladosti Zabok II, Jedinstva i Čazme.

Nakon razigravana po skupinama, krenulo se s igrom na ispadanje i to od četvrtfinala. Najuvjerljivija je bila Mladost I, koja je sa 3:0 pobijedila Jedinstvo, dok je Tondach sa 2:0 pobijedio Slogu. Sa minimalnih 1:0 Rudar DZ je pobijedio Križevce, kao i Ivančica Mladost Z II. U polufinalu Tondach je bio uvjerljiv i sa 3:0 je pobijedio Ivančicu, dok je druga polufinalna utakmica između Mladosti Z I i Rudara DZ završila 1:1, pa su o finalistu odlučivali udarci sa bijele točke, nakon kojih je Mladost slavila sa 3:2. U utakmici za 3. mjesto Rudar DZ je pobijedio Ivančicu 3:1, a finale je nakon 0:0 odlučeno penalima, nakon kojih je sa 3:2 Tondach slavio protiv Mladosti Z I. Tradicionalno proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Tako je za najboljim igračem proglašen Nikola Mutak iz pobjedničkog Tondacha, najbolji golman je Leo Bivol iz Mladosti Z I, a najbolji strijelac je Antonio Sinković iz udara DZ sa 6 golova. Turnir je po lijepom vremenu pratilo mnoštvo gledatelja, ponajviše roditelja, te načelnik Općine Zlatar Bistrica, Žarko Miholić, a sudili su Robert Tukač i Miroslav Haban.

REZULTATI: Skupina A: Križevci-Oštrc 2:1, Tondach-Straža 3:1, Križevci-Tondach 1:1, Oštrc-Straža 1:1, Tondach-Oštrc 4:0, Križevci-Straža 4:0; poredak: 1. Tondach 7, 2. Križevci 7, 3. Oštrc 1, 4. Straža 1 bod.

Skupina B: Mladost Z I-Sloga 1:0, Ivančica--Toplice 2:0, Mladost Z I-Ivančica 0:0, Sloga-Toplice 3:1, Ivančica-Sloga 2:1, Mladost Z I-Toplice 7:0; poredak: 1. Mladost Z I 7, Ivančica 7, Sloga 3 4, Toplice 0 bodova.

Skupina C: Rudar DZ-Jedinstvo 0:0, Čazma-Mladost Z II 0:4, Rudar DZ-Čazma 8:0, Jedinstvo-Mladost Z II 0:1, Čazma-Jedinstvo 0:2, Rudar DZ-Mladost Z II 4:0; poredak: Rudar DZ 7, Mladost Z II 6, Jedinstvo 4, Čazma 0.

Četvrtfinale: Tondach-Sloga 2:0, Mladost Z I-Jedinstvo 3:0, Ivančica-Mladost Z II 1:0, Rudar DZ-Križevci 1:0;

Polufinale: Tondach-Ivančica 3:0, Mladost Z I-Rudar DZ 1:1 (3:2). Za 3. mjesto: Rudar DZ-Ivančica 3:1. FINALE: Tondach-Mladost Z I 0:0 (3:2). (Elvis Lacković)

Još članaka iz "Sport"

Facebook