Prethodni članak
Sljedeći članak

Limači Rudara Dubrave Zabočke najbolji u županiji

Kao prvaci lige limača NS KZŽ, limači Rudara DZ stekli su pravo da predstavljaju našu županiju na završnici središta Zagreb, s kojeg će najbolji na državno prvenstvo za limače.


Omladinski pogon NK Rudar DZ ostvario je još jedan veliki uspjeh. Limači Rudara DZ prvaci su lige NS KZŽ. Nakon što su uvjerljivo osvojili ligu limača „B“ s omjerom od 19 pobjeda, 2 neriješena ishoda i 1 poraz uz fantastičnu gol razliku 162:15, dječaci iz Dubrave Zabočke u dva su dodatna ogleda slavili protiv vršnjaka iz zabočke Mladosti koji su bili najbolji u ligi „A“. U obje utakmice slavili su rezultatom 2:0.

Veliki prednost stekli su već nakon prvog ogleda na svom travnjaku u Dubravi Zabočkoj.

- Zasluženo smo pobijedili prvu utakmicu. Nakon te utakmice govorio sam svojim klincima kako ništa nije gotovo i da se ne smijemo opustiti. Nastavili smo se pripremati za drugu utakmicu kao i do sada. Stalno sam im naglašavao kako moramo biti složni i borbeniji te iskoristiti svaku priliku koja će nam se pružiti. Uspjeli smo u tome i zasluženo smo osvojili naslov prvaka. – otkriva nam trener limača Rudara DZ, Renato Černjević.

Početkom druge utakmice njegovi su puleni propustili dvije izgledne prilike, no u nastavku je za 1:0 pogodio Antonio Sinković, a konačnih 2:0 postavio je Karlo Miljan.
Nakon utakmice u Zaboku limači Rudara DZ primili su pobjednički pehar iz ruku povjerenika za natjecanje, Branka Kušana, a najboljem strijelcu lige limača B, Antoniu Sinkoviću koji je postigao 49 golova, nagradu je dodijelio voditelj škole nogometa Rudar DZ, Nenad Kovačić.

Kao prvaci lige limača NS KZŽ, limači Rudara DZ stekli su pravo da predstavljaju našu županiju na završnici središta Zagreb, s kojeg će najbolji na državno prvenstvo za limače. Na završnici središta konkurencija će biti žestoka. Nastupit će Dinamo Zagreb, Dubrava Tim kabel, Gorica, Ilovac, Segesta i Rudar DZ kao domaćin. Završnica će se odigrati u srijedu 14.6. u Dubravi zabočkoj od 16-20 sati. Bit će to nakon finala kupa još jedan nogometni praznik na igralištu Rudara DZ.

- Na regionalnoj završnici želimo pokazati da i mi Zagorci znamo kvalitetno igrati nogomet, i da možemo parirati i najboljim momčadima. Najvažnije je od svega da se klinci dobro zabave i steknu nova iskustva i prijateljstva. – govori nam Renato Černjević.

Pod njegovi vodstvom naslovom prvak lige limača NS KZŽ okitili su se Filip Cigula, Lovro Bartol, Patrik Lončar, Luka Sinković, Antonio Sinković, Gabriel Kolar Kovačić, David Kurek, Karlo Miljan, Emanuel Kolar Kovačić, Fran Tkalec, David Kovačić, Josip Cesarec, David Krznar, Timotej Gregurić i Jan Bartol.

.

Još članaka iz "Sport"

Facebook