Prethodni članak
Sljedeći članak

Limači Mladosti predstavljali klub i grad Zabok u Sarajevu

Zabočki limači osim što su pokazali da su dobri nogometaši, isto tako su pokazali da su dobro odgojeni dječaci, na koje klub i grad mogu biti ponosni


Pod vodstvom trenera Damira Srebačića i Mate Fie, dvije momčadi zabočkih limača uspješno su nastupile na međunarodnom malonogometnom turniru „Šampion junior kup“, koji se održao u Sarajevu. Na ovom je turniru nastupilo više od 200 momčadi iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i naravno domaćina BiH. Iako je turnir započeo tragično, smrću sedmogodišnjeg dječaka iz Splita na bazenu u hotelu Hills, gdje su bili smješteni i naši dječaci sa stručnim stožerom i roditeljima, zabočki će limači iz Sarajeva ponijeti pozitivne dojmove. Imali su vrhunski smještaj, turnir je bio odlično organiziran, družili su se međusobno i upoznali nove prijatelje, upoznali su jedan lijepi i za većinu njih novi grad, a sve to pod budnim okom roditelja koji su ih zdušno bodrili u svakoj utakmici.

Bolji uspjeh polučili su dječaci 2008. godište, koje je vodio Damir Srebačić, voditelj omladinskog pogona NK Mladost Zabok. Srebačićevi puleni prvo su u skupini savladali Dugo Selo s 3:2, potom Maksimir sa čak 4:0, no u odlučujuću utakmicu za prolaz u završnicu izgubili su od domaćeg Željezničara s 2:0. Na kraju im je i sreća okrenula leđa. Iz 12 skupina dalje su išle prve momčadi, kao i četiri najbolje dugoplasirane. Zabočki limači ostali su kratki za jedan, jedini gol. Mala im utjeha može biti što je Željezničar na kraju postao i pobjednik turnira u ovom godištu. Čestitke ostalih momčadi i pohvale sa svih strana ipak su im vratile osmijeh na lice.

Nešto manje uspjeha imali je momčad limača 2009./2010. godište. Oni su prvo poraženi od Rugvice s 2:0, a potom od Splita A s 1:0, da bi u zadnjem kolu remizirali protiv Tetova A, rezultat je bio 1:1. Nikako nisu razočarali. Ni u porazima nisu imali podređene uloge, a hrabro su se borili za boje Mladosti.

Pod vodstvom Damira Srebačića za limače 2008. godište igrali su: Lazar, TuđaKuljanić, Kajtazi, M. Crnković, Posavec , Tišljarić ,Šivalec iLoina, dok su pod vodstvom Mate Fie za dječake 2009./2010. godište igrali: Fio, Jakopčić, Kutleša, Prekratić, I. Crnković, Vukić, Sente, Mužar, Briški i Sinković. Trenerski dvojac i momčad imali su potporu od tehnika Josipa Posavca.

- Ponosan sam na dječake jedne i druge momčadi. Sve je zaista bilo na vrhunskom nivou. Da nije bilo tragedije s dječakom iz Splita bio bi to savršen izlet, ovako je ostalo dosta tuge. Sve je bilo podređeno tome da se ugodno osjećamo. Neovisni promatrači hvalili su igru, ali i ponašanje naših dječaka. Moram pohvaliti i roditelje koji su isto tako bili na visokom nivou, a isto tako i našeg vozača Krunu Mlinarića, koji nas je predivno vozio – prenio nam je dojmove iz Sarajeva Damir Srebačić.

Ovakvi hvalevrijedni izleti dodatno u dječacima snaže ljubav prema nogometu. Zabočki limači osim što su pokazali da su dobri nogometaši, isto tako su pokazali da su dobro odgojeni dječaci, na koje klub i grad mogu biti ponosni.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook