Prethodni članak
Sljedeći članak

Kup Stubica vraća se na staze stare slave

Ove godine kup je okupio čak 190 natjecatelja


Ponajviše zahvaljujući mladom i ambicioznom Nikoli Gospočiću, Kup Stubica u stolnom tenisu vraća se na staze stare slave. Ove godine kup je u seniorskoj i dvije veteranske kategorije okupio čak 190 natjecatelja, što je čak 115 više nego lani. Nije se povećala samo kvantiteta, bilo je ovo najkvalitetnije seniorsko izdanje turnira, a po prvi puta su se dijelile i novčane nagrade. Nagradni fond bio je 7.500 kuna, što je u Donju Stubicu privuklo takva stolnoteniska imena kao što su Ivan i Neven Juzbašić, Tomislav Japec, svi redom članovi ponajboljeg hrvatskog kluba posljednjih nekoliko sezona, Libertas Marinkolora iz Dubrovnika. No spomenutom trojcu račune je pomrsio Dragutin Šurbek mlađi, sin najveće legende hrvatskog stolnog tenisa, koji je u finalu bio bolji od Ivana Juzbašića.

Najbolji u konkurenciji seniora

Kod mlađih veterana najviše je uspjeh imao Damir Belaj iz premijer ligaša Igea Željezničara iz Varaždina. On je u finalu bio bolji od Stanislava Lošića iz Arene Prečko.
Pobjedom nad Božidarem Križancem iz Sračinca, Ivan Knežević iz Mladosti Petrinja postao je pobjednik u konkurenciji starijih veterana. Zagorsku čast u toj je konkurenciji trećim mjestom spasio Miroslav Coha, član Zaboka.

Najbolji u konkurenciji starijih veterana

- Cup Stubica je drugi najstariji turnir u državi i želimo ga vratiti na staze stare slave. Iz tog smo razloga po prvi puta uveli novčane nagrade, što se pokazalo punim pogotkom, jer smo privukli vrhunska stolnoteniska imena. S tako velikim imenima, naš turnir je dobio posebnu snagu, s Stubičanci su mogli vidjeti kako izgleda vrhunski stolni tenis. Težit ćemo da turnir svake godine bude sve jači. Polako se približavamo 50. izdanju turnira, a cilj nam je da to izdanje bude najbolje u njegovoj povijesti – riječi su Nikole Gospočića nakon završetka prvog dijela turnira.

Seniori

1. Dragutin Šurbek ml. (STK Mostar)
2. Ivan Juzbašić (STK Libertas)
3. Tomislav Japec (STK Libertas)
4. Neven Juzbašić (STK Libertas)

Mlađi veterani

1. Damir Belaj (Igea Željezničar)
2. Stanislav Lošić (Arena Prečko)
3. Tomislav Glad (Samobor)
4. Radovan Kavur (Cestodom)

Stariji veterani

1. Ivan Knežević (Mladost Petrinja)
2. Božidar Križanec (Sračinec)
3. Miroslav Coha (Zabok)
4. Božidar Petrović (Zagrebačke ceste)

Još članaka iz "Sport"

Facebook