Prethodni članak
Sljedeći članak

Kukas i Novosel na državnom kadetskom prvenstvu u šahu

U kategoriji do 15 godina uspješno je nastupilo i dvoje mladih zagorskih šahista


Prošlog tjedna u Splitu je održano šestodnevno kadetsko prvenstvo Hrvatske u šahu. U splitskom hotelu Zagreb okupilo se 169 kadeta i 69 kadetkinja, koji su igrali u četiri dobne skupine, a u kategoriji do 15 godina uspješno je nastupilo i dvoje mladih zagorskih šahista, Oliver Kukas iz ŠK Oroslavje i Marko Novosel ŠK Donja Stubica.

U ovoj kategoriji u kojoj je nastupilo 40 najboljih šahista iz cijele zemlje, pobijedio je Leon Livaić, ŠK HAŠK Mladost Zagreb s 8 bodova, ispred Tea Tomulića ŠK Junior Rijeka sa 7,5 i Miljenka Muhe ŠK Zagreb sa 7 bodova.

Oliver Kukas je sa 5,5 bodova zauzeo 10. mjesto. Bodovno je bio na diobi od 6. do 10. mjesta, no prema dodatnim kriterijima u konačnici je bio 10. Marko Novosel je s 4,5 boda bio 21. Igralo se 9 kola švicarskim sustavom, sat i pol po igraču plus 30 sekundi za svaki potez.

Inače Kukas će, kao prošlogodišnji državni prvak do 13 godina, nastupiti na ovogodišnjem prvenstvu Europe u kategoriji do 14 godina, koje će se održati potkraj rujna u Poreču. (zl)

Još članaka iz "Sport"

Facebook