Prethodni članak
Sljedeći članak

KONAČNO KOD KUĆE: Drugi dio prvoligaške sezone zabočki bi košarkaši trebali igrati u novoj dvorani


- Protekla sezona bila je napeta kao i sve prije nje. Zbog izjednačenosti lige i neiskusnih igrača bilo je neizvjesno do samog kraja, ali uspjeli smo očuvati prvoligaški status. Prevagu su po meni donijeli igrači koji su nam se priključili nakon polusezone: Filip Torić, Hrvoje Vučić i Josip Naletilić. Važno je napomenuti da smo drugu sezonu za redom regularni dio sezone završili kao najbolji obrambena momčad. Kemija u momčadi i obrani pokazali su se ključnim za uspjeh - misli Hanžek.

Puno se u kuloarima špekuliralo o još široj suradnji s Cedevitom, govorilo se čak i o promjeni imena, ali na kraju ništa od toga. - Zbog novog sustava natjecanja u kojem će 14 momčadi od početka morati igrati Prvenstvo Hrvatske, Cedevita će morati imati široki roster, 18 igrača s kojima će jurišati na tri fronte: PH, ABA i Eurocup, pa od suradnje neće biti ništa. Plan je bio da Zabok daje četiri igrača, Cedevita osam (među kojima bi bili Mazalin i Musa) i trenera, a spominjali su se Rimac i Lutz, no od toga ništa - otkriva nam Hanžek.


Zabok je tako prisiljen okrenuti se sam sebi, kako je i do prošle sezone funkcinonirao. Financije su uvijek gorući problem. - Nažalost od puno priče o smanjenju kotizacije nije se dogodilo ništa. Kotizacija i troškovi organizacije utakmice odnose nam 2/3 proračuna. Zabok će i ove godine imati jedan od najmanjih proračuna u ligi, ali pokušat će se ravnopravno boriti s klubovima poput Šibenika, koji primjerice Ivu Ivanova plaća kao što Zabok plaća sve igrače. Nažalost to je naša realnost - govori nam Hanžek.


- Nakon prošle sezone u rosteru su nam ostali samo Filip Palac, Martin Tuđen, Robert Lež, Ivan Martinko i Antonio Črnjević koji je imao nekoliko ozbiljnih ponuda, no ipak je odlučio ostati kod kuće. Prvi su nam se pridružili Jure Boban iz Alkara, a nakon njega trogodišnju nam je vjernost potpisao talentirani Tomislav Đurinović, koji je prošle sezone prvo branio boje A-2 ligaša Mladosti, a potom prvoligaša Gorice. Iz njemačkih ligaša stigli su nam Nick Tomsick i Marko Šarac. Tomsick ima hrvatske korijene, a ove je sezone igrao za Herford u kojem je uz prosječno 22.7 koševa imao i 6.3 skoka, 6 asistencija. Šarac je igrao za Ehingen u kojem je imao prosječno 14 koševa i 6 uspješnih skokova. Posebno nas veseli što nam se ponovno vratio Marin Zrnić, o kojemu zaista ne treba trošiti riječi. Momčad je polako dobila konture, intenzivno smo u potrazi za jednim playem i centrom, no morat ćemo pričekati možda i do kraja kolovoza do kada igrači čekaju ponude iz vana, a klubovi da igrači smanje apetite.-otkriva nam Hanžek. Razgovor s dopredsjenikom KK Zabok, Ozrenom Hanžekom, vodili smo u prostoru nove zabočke dvorane, čiji se dovršetak s nestrpljenjem očekuje. Prema njegovim riječima Zabok bio drugi dio sezone konačno mogao odigrati u svom Zaboku i novoj dvorani.

Još članaka iz "Sport"

Facebook