Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec slavio u uzbudljivom finalu

U Poznanovcu u organizaciji NK Inkop održano 12. izdanje nogometnog turnira u sklopu manifestacije "Dani zabave i sporta"

  • Klanjec - nogomet

    Pobjednička momčad Klanjca


Sjajno finale između Klanjca i Rudara DZ bilo je kruna nogometnog turnira u Poznanovcu, kojeg je domaćin NK Inkop uspješno organizirao po dvanaesti put. Ovaj dvanaesti svakako je zbog dobro nam znane situacije oko pandemija Covida-19 svakako bio i najzahtjevniji, no Poznanovčani nisu pokleknuli i organizirali su vrlo dobar turnir, kojeg je odlično popratila i publika. Očito je da su se Zagorci zaželjeli nogometa i dobrih utakmica, a takvih je u Poznanovcu bilo.

Rudar DZ osvojio je drugo mjesto 

Vratimo se mi na finale. Iako su u regularnom dijelu mreže mirovale, imale se itekako što za vidjeti. Rudar DZ je težio posjedu, a Klanjec bi čim bi osvojio loptu brzo otvorio i za čas bio opasan pred vratima Bajsića. Marokanac Mouchine zadavao je puno problema obrani Klanjca, no kad bi i nešto promaklo obrani Klanjca, Žigman bi to i zaustavio. S druge strane iznimno su bili opasni braća Pavlinić, Filip i Karlo, svakako zapamtite ovaj dvojac pred kojim je lijepa budućnost. Potez utakmice zabilježili smo u 11. minuti kada je I. Bogović prekrasno petom odigrao F. Pavlinića, koji puca preko gola.

U nastavku je od početka pritisnuo Klanjec, ali se u nekoliko navrata istaknuo i Bajsić. Od sredine nastavka zadominirao je Rudar DZ, nekoliko dobrih prilika imali su Mouchine i Kovačić, no u jeku napada Rudara DZ Brlek je krenuo sam prema vratima Bajsića, ali je njegov nalet osujetio Švaljek. Da Kovačić u 68. minuti nije težio atraktivnosti možda bi trofej otišao u Dubravu Zabočku, a ovako se pobjednik morao riješiti jedanaestercima. Tu je više prisebnosti imao Klanjec, istaknuo se Žigman s dvije obrane i mlada i poletna momčad Klanjca sasvim će zasluženo ukrasiti peharom iz Poznanovca svoje vitrine. Čestitke i trenerima Nikoli Suntešiću i Tomici Vincelju koji su zaista odlično pripremili svoje momčadi za ovu utakmicu. Ako se po jutru dan poznaje ove će dvije momčadi uz Rudar M voditi glavnu bitku za naslov prvaka I. ŽNL KZŽ. Za treće mjesto pucali su se penali, a tu je više uspjeha imao domaćin koji je bio umješniji od "susjeda" Tondacha.

Najbolji pojedinci - Marko Leš, Karlo Pavlinić i Tomislav Jakuš Mejarec

Najboljim pojedincima i momčadima nagrade su dijelili načelnik općine Bedekovčina Darko Ban i predsjednik Stručne komisije NS KZŽ, Božidar Smrekar. Najboljim igračem turnira proglašen je Karlo Pavlinić iz pobjedničke momčadi, a njegov klupski kolega Marko Leš koji je odlično dirigirao igrom svoje momčadi, s tri pogotka bio je i najuspješniji strijelac turnira. Za najboljeg vratara proglašen je Tomislav Jakuš-Mejarec iz domaćeg Inkopa. Domaćinu sve pohvale na organizaciji, a već u srijedu 5.8. na istom će se mjestu održati vrlo kvalitetan turnir veterana. Čestitke i sucima koji su pokazali odličnu fizičku spremu i svoj su posao odradili bez većih zamjerki.

Rezultati
Polufinale:
Rudar DZ - Tondach 4:2 p (0:0)
Klanjec - Inkop 4:0
Za 3. mjesto penali: Inkop - Tondach 4:3

FINALE
RUDAR DZ - KLANJEC 1:3 p (0:0)
POZNANOVEC: igralište Inkopa. GLEDATELJA: 200, SUCI: Kožar, Komorski i Skozrit.
JEDANAESTERCI: Bajsić - Žigman brani, Brlek 0:1, Videk - Žigman brani, Moguljak 0:2, Vincelj

1:2, Zrnc - Bajsić brani, Mouchine - greda, V. Brlek 1:3.
RUDAR DZ: Bajsić, Mouchine, Gregurić, Pavetić, Slukan, Kovačić, Ferček, Švaljek, Martinić, Vrabec, Lukić. JOŠ SU IGRALI: Mutak, Bačani, Topolovec, Tuđa, Videk. TRENER: Tomica Vincelj
KLANJEC: Žigman, Novak, Šurina, K. Pavlinić, Zrnc, F. Pavlinić, Moguljak, Bogović, V. Brlek, Leš, I. Brlek. JOŠ SU IGRALI: Lovrek i Sušec. TRENER: Nikola Suntešić

 


 


Još članaka iz "Sport"

Facebook