Prethodni članak
Sljedeći članak

KAPETAN ZABOKA: 'Bolji smo od Osječana'

U subotu, Zabok će dočekati na svom parketu Vrijednosnice Osijek


Pomalo tužan je bio kapetan košarkaša Zaboka, Antonio Črnjević, nakon povratka iz Šibenika. Svjestan je da je propuštena velika prilika.

- Većinu utakmice igrali smo koš za koš, a kad smo u tri navrata imali osam koševa viška nismo uspjeli to prelomiti na dvoznamenkasto vodstvo. Domaćin se tricama vratio u život i na kraju slavio s tri koša razlike. Šteta, ovo je već treća utakmica koju smo izgubili za jednu loptu. Nadam se da će nam se to negdje vratiti – govori nam Antonio Črnjević.

Prilika za uzvrat Šibeniku bit će već sredinom veljače, na završnici kupa u Zadru.

- U ovoj utakmici na gostujućem parketu pokazali smo da se možemo s njima ravnopravno nositi. Publika im je bila veliki vjetar u leđa, lijepo je igrati u takvoj atmosferi. Igramo na neutralnom terenu u Zadru i mislim da im možemo uzvratiti za ova dva poraza – nadovezao se Črnjević.

Nakon četrnaestog kola Zabok drži sedmu poziciju, uz malo sreće moglo se i do mjesta-dva viša, no i ovo je rezultat koji zadovoljava.

- Pomalo neočekivano dobro igramo vani, bolje nego kod kuće, ali to može biti i varljivo jer smo kod kuće imali jače protivnike. Sada nas očekuje znatno lakši raspored kod kuće, pa sam siguran da će sa naši vjerni navijači više veseliti nego ove jeseni kada smo samo slavili protiv Kaštela u Zaboku. Na nesretne poraze ne treba se obazirati, treba se okrenuti novim izazovima i pokušati iznenaditi nekog i u gostima – misli Črnjević.

U subotu stižu Vrijednosnice Osijek s Tomsickom

Danas, 3. veljače u 19 sati, Zabok će dočekati na svom parketu Vrijednosnice Osijek protiv kojih je jesenas počela sjajna serija uvjerljivih pobjeda u gostima.

- Pokazali smo i dokazali da smo bolja momčad od Osijeka. Imali smo neke promjene u rosteru, kao i Osijek koji je doveo Nicka Tomsicka koji je prošle godine bio naš član. Iako mislim da smo kvalitetniji, pobjeda neće doći sama od sebe, valjat će se dobro pomučiti. Pozivam našu sjajnu publiku da dođe u što većem broju i pomogne nam na putu prema važnoj domaćoj pobjedi – optimističan je Črnjević.

Njegov vrijedan rad prepoznat je i u lokalnim sportskim zajednicama. U Zaboku je proglašen najboljim sportašem grada, a u županiji drugim sportašem iz ekipnih sportova.

- Prošla sezona je bila dosta dobra. Imao sam nekih ponuda iz inozemstva, ali ostao sam u Zaboku da još podignem razinu svoje igre. Nagrade su mi veliki poticaj. Nadam se da će se u nastavku razina igre momčadi, a samim time i moje igre, dići na još viši nivo. Trenutno smo sedmi i dokazali smo da smo momčad koja zaslužuje play off. Želimo li više od sedme pozicije, moramo uz sve uspjehe doma, ostvariti i dvije pobjede u gostima – završio je Antonio Črnjević.

Još članaka iz "Sport"

Facebook