Prethodni članak
Sljedeći članak

KAKAV OBRAT: Umjesto za Dinamo, Brekalo potpisao za Hajduk


Transfer saga je gotova, Josip Brekalo (25) novi je igrač Hajduka! Kako doznaju 24sata, nešto prije podneva u subotu Fiorentina i Hajduk dogovorili su uvjete posudbe hrvatskog reprezentativca do kraja sezone. Prema pisanju talijanskih medija, Splićani će mu pokriti plaću i platiti 200.000 eura naknade Fiorentini za šestomjesečnu posudbu.

Kako doznau, igrač bi se u Splitu trebao pojaviti u nedjelju, na dan Jadranskog derbija protiv Rijeke. Svega četiri dana nakon što je bio na koračić od Dinama, "modri" su samo trebali poslati dokumentaciju Fiorentini i kompletirati transfer, uslijedio je veliki obrat.

Hajduk dovodi još jedno veliko pojačanje u borbi za naslov i koristi nesposobnost najvećeg rivala da povremenog hrvatskog reprezentativca, koji je u Zagrebu htio oživjeti karijeru i vratiti se u kadar Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo, dovede u svoju momčad.

Igrački, Hajduk je odlična opcija za Josipa. Mjesto mu je zajamčeno, najveća je zvijezda lige, vrlo vjerojatno i najbolji igrač, ima priliku osvojiti naslov i ono što je najvažnije, pred nosom je izborniku Zlatku Daliću. Sve su to razumni argumenti koje bi svaki igrač prihvatio. Jer, u pitanju je karijera.

I ne, nije ovo Brekalov inat prema Dinamu, prepošten je Josip dečko da bi se nekome inatio, jednostavno je ovo odluka koja će mu pomoći u karijeri. Da je Dinamo iole ozbiljniji klub, da u njemu rade iole ozbiljni ljudi, Josip bi danas bio u Puli i spremao se za utakmicu protiv Istre. No kako se u Dinamu ne zna tko pije, a tko plaća, Josip će do kraja sezone nositi dres Hajduka, pišu 24sata.

Još članaka iz "Sport"

Facebook