Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedna uspješna godina zabočkog sporta

Održana redovna godišnja skupština Sportske zajednice Grada Zaboka


Uz prisustvo 21 od 36 skupštinara u prostorijama košarkaškog kluba Zabok u novoj sportskoj dvorani održana je Redovna godišnja skupština Sportske zajednice Grada Zaboka, kojom je predsjedao predsjednik krovnog zabočkog sportskog tijela, Ivica Jelenčić.

Nakon riječi dobrodošlice, Jelenčić se osvrnuo na dinamičan i kvalitetan rad Izvršnog odbora SZGZ. Posebno je naznačio da na račun zajednice nije popijena niti kava. Iako njegov mandat traje do ožujka 2019., naznačio je mogućnost da se u listopadu ove godine održi Izborna skupština. Prema njegovim riječima Grad Zabok izdvaja za sport najviše u Hrvatskoj, čak više i od Splita. Jelenčić je najavio i kupnju novog kombi vozila uz pomoć Grada Zaboka i HOO-a, kako bi se zabočki sportaši što sigurnije prevozili na svoje utakmice i turnire. Isto tako Jelenčić je naznačio još jednu iznimnu uspješnu godinu zabočkog sporta.

Radno predsjedništvo-Ivica Jelenčić, Ivo Ulaković i Ivica Vrančić

Za redovno financiranje sportskih udruga ove godine izdvojiti će se 1.320.000 kuna. Raspodjelu sredstava vršilo je Povjerenstvo za ocijenjivanje programa kojem je predsjedao dr. Ivo Ulaković, a uz njega taj su nimalo zahvalan zadatak obavljali i Kruno Čačko, Rajko Turk, Damir Cujzek i Dragutin Črnjević. Višak od 65.000 kuna na računu zajednice raspoređen je na slijedeći način: Plivački klub Olimp Zabok 25.000, KK Zabok 10.000, dok su po 5.000 kuna dobili KK Ksaver, Kuglački klub Zabok, Stolnoteniski klub Zabok, Rukokmetni klub Zabok, MŠD Zabok i Teniski klub Zabok. Plan raspodjele prošao je uz 18 glasova za, 2 suzdržana i jednim protiv.

Dražen Jerneić nije zadovoljan statusom motokrosa u gradu, a nezadovoljan sredstvima bio je i Đino Sinković, koji je i postavio pitanje ringa. Jelenčić ga je usmjerio prema gradu, a kako je na sjednici bio i Nenad Miletić, pročelnik Grada Zaboka za Komunalno gospodarstvo i javne potrebe, pozvao je Sinkovića u grad da porazgovaraju o tom problemu. Miletić je ujedno pozdravio sve prisutne i rekao da su vrata grada otvorena svim sportašima i da će Zabok i dalje izdvajati maksimalna sredstva za sport.

U ulozi gosta i delegata skupštini je prisustvovao i predsjednik Športske zajednice KZŽ, Stjepan Fotivec, koji je također pozdravio sve prisutne i pozvao ih da realno sagledavaju svatko sebe, a ujedno ih pozvao i na zajedništvo.

Što se tiče sportske dvorane ona danas ima četiri zaposlena, a grad je za njeno financiranje u idućih godinu dana predvidio 600.000 kuna. U prošlih je godinu dana sportska dvorana uprihodovala 184.730 kuna, od čega 80% otpada na dvije škole koje ju koriste.

Još članaka iz "Sport"

Facebook