Prethodni članak
Sljedeći članak

Jesenje odlično pariralo drugoplasiranom Squareu

13. kolo I. HMNL, Square – JESENJE 6:5


Hakleri Roberta Grdovića odlično su se prezentirali u Dubrovniku protiv drugoplasiranog Squarea, unatoč porazu od 6:5. Bila je to jedna sasvim otvorena utakmica u kojoj su Jesejanci još jednom pokazali da vrijede puno više od trenutnog pretposljednjeg mjesta na ljestvici. Od samog početka redale su se prilike s obje strane, no prvi su u vodstvo ipak stigli domaći nakon što je Kuraja nakon kontre izašao sam pred Malogorskog i savladao ga prizemnim udarcem. Minutu kasnije Kuraja je preciznim udarcem iz kosa s lijeve strane povećao vodstvo domaćih na 2:0. Konačno u 20. minuti Jesenje je preko Cvilka jednu od svojih brojnih šansi pretvorilo u pogodak i smanjilo na 2:1, no samo 13 sekundi kasnije Brazilac DosSantos Pele oštrim je udarcem s 13 metara udaljenosti savladao Malogorskog, pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 3:1.

Pogotkom pojačanja Ivice Majića u 25. minuti iz slobodnog udarca Jesenje se približilo na 3:2 i utakmica je ponovno bila potpuno otvorena. U zadnjih sedam minuta vidjeli smo čak šest golova. Prvo je Šulić prevario Malogorskog za 4:2 u 33. minuti, a potom je Majcenić tri minute kasnije iskoristio poklon Primića i loptu koju mu je ispala spremio u mrežu. No nepunu minutu nakon toga domaći prvo nakon kornera preko Gašpara povisuju na 5:3. Jesenje nakon toga igra s igračem-vratarom i to prvo kažnjava Pele i povisuje na 6:3. Majcenić i Hanžić smanjuju na 6:5, ali za potpuni preokret više nije bilo vremena. Šteta. Jesenjani su prema viđenom zaslužili bod.

Ova igra vraća vjeru da zeleni mogu očuvati prvoligaški status, no morat će početi pobjeđivati, dok Alumnus nije pobjegao.

SQUARE – JESENJE 6:5 (3:1)

DUBROVNIK: dvorana Gospino polje, GLEDATELJA: 500, SUCI: Topić (Solin) i Kuran (Metković).

STRIJELCI: 1:0 Kuraja 13', 2:0 Kuraja 14', 2:1 Cvilko 20', 3:1 Pele 20', 3:2 Majić 25', 4:2 Šulić 33', 4:3 Majcenić 36', 5:3 Gašpar 37', 6:3 Pele 39', 6:4 Majcenić 39', 6:5 Hanžić 40'.

SQUARE: Primić, Turuk, DosSantos Pele, Bandur, Rezo, Kuraja, Šulić, Konsuo, Perić, Nebrogoj, Gašpar. TRENER: Maro Đuraš

JESENJE: Malogorski, Majić, Cvilko, Rumbak, Vincelj, Kovačević, Janžek, Strabić, Švaljek, Hanžić, Majcenić. TRENER: Robert Grdović


Ostali rezultati 13. kola:

Vrgorac – Crnica 5:2

Split – Universitas Split 1:1

Futsal Dinamo – Novo Vrijeme 2:4

Osijek Kelme – Alumnus 4:4

Uspinjača Gimka – Brod 035 5:0

 

Parovi 14. kola:

Jesenje – Vrgorac

Futsal Dinamo – Crnica

Split – Brod 035

Osijek Kelme – Split Universitas

Square – Alumnus

Uspinjača Gimka – Novo Vrijeme

Još članaka iz "Sport"

Facebook