Prethodni članak
Sljedeći članak

Jana Pavalić ostvarila četiri norme i oborila dva mlađe juniorska rekorda

Odličan nastup plivača Olimpa na kontrolnom natjecanju HPS-a u Rijeci


Na bazenskom kompleksu Kantrida u Rijeci održano je Kontrolno natjecanje za isplivavanje normi za Europsko prvenstvo i Europsko juniosko prvenstvo u plivanju. Nastupilo je više od 200 plivača i plivačica koji su prema pravilima HPS-a stekli to pravo. Među njima su bili i Olimpovci Hana Sivec, Jana Pavalić, Vili Sivec, Petar Pavalić i Patrik Erceg, predvođeni trenerima Ivicom Androićem i Larom Očić. Ukupno su Olimpovci ostvarili šest normi za nastup na EP, a dodatni „šlag na tortu“ dala je Jana Pavalić s dva mlađe juniorska rekorda.

Naravno najviše uspjeha i ovog je puta imala Jana Pavalić, koja je isplivala četiri norme za Europsko juniorsko prvenstvo koje će se ovog ljeta održati u Budimpešti. Uz četiri norme, Jana je ostvarila i dva mlađe juniorska rekorda i to na 50 i 100 slobodno. Tako je novi rekord na 50 slobodno 26,03, a na 100 slobodno 57,49. Na 50 leptir Jana je plivala 27,17, što su dvije stotinke ispod hrvatskog juniorskog rekorda, dok je na 100 leptir plivala 1:01,46. U sve četiri spomenute discipline Jana Pavalić predstavljat će Hrvatsku na juniorskom EP u Budimpešti.

Vili Sivec ostvario dvije norme za EP

Preostale dvije norme ostvario je Vili Sivec. On je nadmoćno pobijedio u disciplinama 100 i 200 leptir. Na 100 leptir plivao je 55,15, a na 200 leptir 2:04,44 čime je ispunio norme za Europsko prvenstvo. Odlični Vili nastupio je i na 50 slobodno i 50 leptir gdje je osvojio druga mjesta.

I ostatak ekipe bio je na odličnom nivou. Junior Petar Pavalić bio je prvi na 200 leđno, drugi na 50 leđno, te treći na 100 leđno i 50 slobodno. Mlađa seniorka Hana Sivec osvojila je prvo mjesto na 50 leptir, dok je na 50 slobodno i 100 leptir bila druga. Mlađi junior Patrik Erceg pobjedio je na 50 leptir, dok je na 100 i 200 leptir bio treći.
Za sada norme za EP imaju Vili i Hana, no bit će još prilika za nadarene Olimpovce da dohvate normu za Budimpeštu. Za mjesec dana PK Olimp će ponovn na Kantridu gdje će se ovaj puta održati 3. Grand prix HPS-a.

Još članaka iz "Sport"

Facebook