Prethodni članak
Sljedeći članak

[JAKA KONKURENCIJA] Uspješni nastupi Tese Novak i Vilija Siveca za reprezentaciju Hrvatske

Na Sveticama održan plivački mitig koji je okupio plivače mlađe dobnih skupina iz Hrvasske, BiH. Slovenije i Srbije


U organizaciji Hrvatskog plivačkog savez, na 50 metarskom bazenu Svetice održan je plivački četveroboj mladih reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH. Nastupilo je 240 plivača i plivačica iz navedenih reprezentacija.

Među reprezentativcima Hrvatske našli su se i plivači Olimpa, Tesa Novak i Vili Sivec. U kategoriji A kod plivača, Hrvatske je bila prva, dok je u istoj kategoriji kod plivačica zauzela drugo mjesto, odmah iz Srbije.

Na samom početku natjecanja prva disciplina bila je mixed štafeta 4 x 100 slobodno. Reprezentacija Hrvatske u sastavu Mark Miota, Meri Mataja, Vili Sivec i Lea Gerard osvojila je prvo mjesto i ostavila za sobom reprezentaciju Srbije za dobrih 6 sekundi. Potom je Tesa Novak u kategoriji mlađih juniorki pobijedila na 100 leptir s rezultatom 1:05,01, a Vili Sivec u istoj disciplini među mlađim juniorima bio drugi s rezultatom 58,40.

Na kraju prvog dijela natjecanja Tesa Novak je nastupila u mlađe juniorskoj štafeti 4 x 200 slobodno zajedno sa Klarom Bošnjak, Paulom Lončarević i Klarom Kosanović. Osvojile su drugo mjesto ispred uvjerljive Srbije. Drugi dio natjecanja započeo je zaista uzbudljivo štafetom mlađih juniora discipline 4 x 100 slobodno u sastavu Mario Šurković, Franko Grgić, Vili Sivec i Karlo Perčinić. Pobijedili su uvjerljivo plivanjem na granici mlađe juniorskog rekorda Hrvatske iz 2015. godine, ali i nesrećom potom diskvalificirani zbog cca metar dužeg ronjenja jednog plivača. Potom je na 200 leptir Vili Sivec bio peti među mlađim juniorima s osobnim rekordom 2:15,09, a Tesa Novak četvrta u mlađim juniorkama na 200 slobodno s rezultatom 2:12,57. U trećem dijelu programa Vili Sivec plivao je 50 slobodno 24,73 i osvojio četvrto mjesto u ml. juniorima. Na 50 leptir Tesa Novak bila je treća sa 29,56, a Vili Sivec drugi sa 26,58 oboje u mlađim juniorima. Na kraju natjecanja plivale su se ml. juniorske štafete 4 x 100 mješovito u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ženska štafeta u sastavu Tara Radić, Meri Mataja, Tesa Novak i Lea Gerard osvojila je drugo mjesto iza pobjednice iz Srbije, a muška štafeta plivajući ponovo na granici rekorda bila je prva. Nedostajalo je 80 stotinki sekunde. Plivali su Mario Šurković, Tin Mirjanić, Vili Sivec i Lovro Serdarević.

Još članaka iz "Sport"

Facebook