Prethodni članak
Sljedeći članak

IZBORNA SKUPŠTINA STOLNOTENISKOG KLUBA ZABOK: Novi mandat Ivici Vrančiću

Ivici Vrančiću to je peti mandat


na slici: Danijel Cvetko, Ivica Vrančić i Tomica Turk

U dvorani Elektre, domu zabočkih stolnotenisača, održana je Izborna skupština STK Zabok uz prisutnost 11 od 17 skupštinara kluba te brojnih prijatelja kluba i uzvanika među kojima su bili i zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zaboka Žarko Ivančić, predsjednik Sportske zajednica Grada Zaboka Ivica Jelenčić, predsjednik županijskog stolnoteniskog saveza Branko Krkalo i čelni čovjek zabočke Elektre, Roman Gregurović, kojemu pripadaju velike zasluge što zabočki stolnotenisači još uvijek stanuju u ovom lijepom prostoru u centru Zaboka.

U uvodnom govoru predsjednik Ivica Vrančić prvo je pozdravio sve prisutne, a onda je polako secirao najvažnije događaje u protekle četiri godine svog mandata. Bilo je to doba velikih uspjeha za pamćenje. STK Zabok je nakon duljeg niza godina uspio ući u prvu ligu zaslugama trojca: Luka Vrančić, Luka Cvetko i Ivan Tršinski, da bi u premijernoj sezoni pojačani Ivanom Zeljkom odmah bili prvaci i plasirali se u elitnu superligu.

Nažalost, taj projekt nije prepoznat od šire javnosti i medija, pa su Zabočani ispali u I. ligu, gdje i danas stanuju. U orbiti su danas neki novi klinci, Mislav Posavec, David Iveković, Domagoj Kramarić i brojni drugi. Danas Zabok među 12 najboljih kadeta ima čak trojicu, što je pravo blago. Od ove sezone aktivirana je i ženska ekipa, u kojoj veliki obol daje iskusna Sunčica Martinec. Upravo ove sezone Zabok je plasmanom muške i ženske ekipe u polufinale nacionalnog kupa napravio najbolji rezultat uz plasman u superligu. U proteklom periodu STK Zabok jednom je proglašen za najbolji zabočki, a jednom za najbolji županijski kolektiv, što je veliko priznanje.

- Kako je ovaj protekli period trajao nisam bio ni svjestan da se ovo sve dogodilo. Tek kad sam sabirao rezultate shvatio sam zapravo koliko smo velikih stvari napravili . Sa sportskog stanovišta bilo je ovo jedno iznimno razdoblje, a i organizacijski smo vrlo kvalitetno odradili ovaj period – osvrnuo se na protekli period predsjednik kluba Ivica Vrančić, koji je sa svojim sinom i trenerom Lukom Vrančićem i najzaslužniji za ovako sjajne rezultate.

No, kako je istaknuo predsjednik Vrančić, veliki obol prije svih su dali i članovi I.O. Tomica Turk i Danijel Cvetko, to je i neizostavni Željko Šegina, pa Danijel Tuđa, Mladen Kušan, Tomica Polanović, Ivan Papišta, a Vrančić je posebno istaknu prof. dr. sc. Borisa Tušeka, koji je puno pomogao klubu.

Zabok je danas jedan od rijetkih klubova koji postiže iznimne uspjehe, a gotovo 61,5% proračuna namakne vlastitim snagama, dok je važna potpora Grada Zaboka koji participira s 31% klupskog proračuna, a županija s 7,5%.

Dobitna kombinacija se ne mijenja

Iz svega ovog bilo je jasno da će Ivica Vrančić dobiti novi, već peti mandat i to naravno jednoglasno i uz gromoglasan aplauz svih prisutnih. Od kada se STK Zabok 2005. godine reaktivirao, nije ni imao drugog predsjednika, a nije ga ni trebao imati. Ono što je Ivica Vrančić napravio u tom periodu, naravno uz svoje najbliže suradnike, vrijedno je svake pažnje i divljenja. Uz njega će kao i u proteklom mandatu u Izvršnom odboru participirati Tomica Turk (dopredsjednik) i Danijel Cvetko. Najmanji, ali vjerujte jedan od najjačih I. O. u zagorskom sportu. U Nadzornom odboru će stolovati predsjednik Danijel Tuđa, Željko Šegina i Ivan Tršinski.

- Čekaju nas brojni izazovi u nadolazećem periodu. Najvažnije je da smo uspjeli zadržati našeg trenera Luku Vrančića. Doduše Luka jedan dio vremena trenira u klubu Dr. Časl, no još uvijek dosta vremena provodi u našem klubu. Najvažnije je da riješio svoju egzistenciju, pa radi s još više elana, kojeg mu nikada nije nedostajalo. Mi ćemo uložiti u trenersko školovanje Ivana Tršinskog, čime će naš rad još više dobiti na kvaliteti. Bili bi mi drago da se našim sucima najvišeg ranga, Tomici Turku i Željku Šegini, pridruži još koji mladi sudac u narednom periodu. No najvažnije pitanje je dvorana. Moram zahvaliti g. Greguroviću na iznimnom razumijevanju, a nadam se da ćemo i dalje koristiti blagodati ove dvorane. Veliko hvala Gradu Zaboku, županiji, svim mojim suradnicima, sponzorima i donatorima, koji će nadam se biti uz nas i u narednom periodu – završio je Vrančić.

Pod točkom razno biranim riječima o STK Zabok govorili su Ivica Jelenčić, Valentina Đurek i Branko Krkalo. Svi su oni istaknuli da je STK Zabok stožerni klub kako zabočkog, tako i županijskog sporta.

Izborne skupštine znaju biti i stresne, ali kad dođete u uređenu sredinu kao što je STK Zabok, znaju biti i vrlo ugodne i inspirativne. Želimo puno uspjeha klubu u narednom periodu, a uz ovako kvalitetno rukovodstvo ne sumnjamo da će se i ostvariti.

Još članaka iz "Sport"

Facebook