Prethodni članak
Sljedeći članak

IVANČICA-INKOP: Svakome po poluvrijeme i po bod

1. ŽNL 6. kolo: Ivančica – Inkop 1:1


U 6. kolu 1. zagorske lige u Zlatar Bistrici Ivančica je dočekala Inkop. Lokalni je to uvijek zanimljiv derbi, na koji bi igrači mogli i pješice. Dodatnu draž ovoj utakmici dao je i trenutni položaj klubova na ljestvici. Iako je još početni dio prvenstva, bila je ovo značajna utakmica i za jedne i za druge. Inkop je u utakmicu ušao sa 11. mjesta i sa 5 bodova, a Ivančica je dva mjesta niže imala samo bod manje. S obzirom na trenutnu izjednačenost lige, pobjeda može lansirati nekoliko mjesta.

Marko Jurković za zasluženo vodstvo domaćina

Utakmica je počela očekivanom ofenzivom domaćina, koji su prijetili od samog početka. U 3. minuti Robert Tukač izvrsno je prebacio obranu Inkopa i našao Marija Šumigu, koji oklijeva na 10-tak metara i odlazi previše ukoso i na kraju nabacuje samo na ruke golmana Inkopa Marka Jakuša. U 6. minuti Šumiga prolazi dvojicu, dolazi na 20 metara i daje za Luku Jurkovića iskosa na lijevoj strani, a ovaj puca preko gola. U 9. minuti Matija Pezić iznosi loptu do centra, obrana gostiju slaže zaleđe, ali iz drugog plana dolazi Tukač i gledamo trk njega i golmana Jakuša. Tukač na 40 metara dosta iskosa prvi dolazi na loptu pa ga Jakuš ruši i zarađuje žuti karton.

Iz tog slobodnjaka opasnosti nije bilo, ali je u 11. minuti nakon kornera i gužve, no Jakuš dobro reagira i izbija loptu. Gosti prvi puta malo opasnije pred golom u 13. minuti kada je Roberto Petaj primio loptu na desnoj strani, malo se vratio u sredinu pa pucao, ali u blok. U 14. minuti Tukač puca sa 20 metara, Jakuš brani, a u 16. minuti Zvonimir Savnik prolazi po lijevoj strani i daje za Šumigu u sredini, koji se okreće i puca, ali je Jakuš siguran. Na drugoj strani u 16. minuti nakon ubačaja u sredinu Petaj puca glavom sa 12 metara, ali Matija Nuli brani, a u 17. Nikola Jakopec pokušava iz slobodnjaka sa 30 metara iskosa, ali čak i prije Nulija, koji je bio spreman, loptu glavom izbija Marko Jurković. Nakon toga uslijedilo je 15-ak minuta igre na sredini terena, no domaći i dalje ima inicijativu i u 33. minuti dolazi do zasluženog vodstva. Nakon akcije sa puno kratkih i preciznih dodavanja, Šumiga na kraju daje dubinsku za Marka Jurkovića, koji prisebno zabija za 1:0, po zemlji. Do odmora bilježimo i udarac Luke Jurkovića u 37. minuti, sa 25 metara preko gola.

Davor Lajšić ušao i zabio za bod Inkopa

Prva prijetnja u nastavku opet dolazi od strane domaćina. U 49. minuti Šumiga je lijepo proigrao Luku Jurkovića, koji iskosa sa desne strane puca pored gola.  U 54. minuti prilika za Inkop. Petaj je dao za Vedrana Jakuša, koji puca malo pored gola. No, u 55. minuti pravi zicer za Inkop, kada je sam pred Nulija izbio Filip Vukić, no Nuli njegov udarac odbija, tj. blokira, taman dovoljno da Goran Pelko stigne i izbije loptu koja je nastavila prema golu, ispred crte.

No, u 62. minuti izjednačenje. Vukić je lijepo vratio jednu loptu na desnoj strani za Davora Lajšića, koji iz prve sa 15 metara pogađa sam desni kut Nulija za 1:1. Inače Lajšić je ušao u nastavku. U 66. minuti Šumiga se našao u prilici za domaćine, ali Jakuš je dobro izašao na 13 metara i obranio pokušaj loba, a onda dobro reagirao i na ponovljeni pokušaj domaćina. U 73. minuti dobra lopta na lijevu stranu za Petaja, koji šalje loptu pored istrčalog Nulija, no lopta ide malo pored gola, a Jakopec ne stiže na nju. U 77. minuti Inkop kombinira pred kaznenim prostorom domaćina, i nakon pokušaja Lajšića, lopta dolazi do Petaja, koji puca sa 20 metara, ali dosta preko gola. U 85. minuti Jakopec daje vrlo dobru loptu po desnoj strani za Vukića, koji ide jedan na jedan sa Franeom Lekićem. Dolazi do kontakta, i gosti traže penal, no sudac Filip Meglić ne misli tako. U 90. minuti slobodan udarac za Inkop a 25 metara izvodi Jakopec, ali njegov udarac Nuli brani. Bio je to posljednji pokušaj na utakmici, s koje na kraju svakom ostaje po bod.

Željko Deak  trener NK Ivančica:

''Utakmica je iziskivala jedan veliki pritisak, jer smo mi morali pobijediti. Dobro smo ušli u utakmicu, stvorili u prvom dijelu 4-5 čistih šansi i poveli. No, previše smo prilika promašili, a protivnik će normalno, uvijek stvoriti 2-3 šanse i jednu su iskoristili. Na kraju i jedni i drugi moramo biti zadovoljni, jer nakon izjednačenja mi smo psihički pali i uvijek tada postoji šansa da protivnik to kazni. Šteta što nismo iskoristilo stopostotne prilike.''

Alojz Jakopec trener NK Inkop:

''Čvrsta i borbena utakmica s jedne i s druge strane. U prvom poluvremenu domaćin bolji, u nastavku smo mi bili bolji, imali posjed, stvorili nekoliko prilika i jednu smo iskoristili. Na kraju domaćin bolji u prvom dijelu, mi u drugom, pa je 1:1 realan rezultat.''

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook