Prethodni članak
Sljedeći članak

In memoriam Zvonko Mrzljak (11.7.-1959. – 21.8.2017.)

Zvonko je bio čovjek uvijek spreman saslušati i pomoći


Puno prerano, tek što je navršio 58 godina, naš dragi Zvonko Mrzljak, za prijatelje Bizica i Zvona, odvozio je svoju posljednju utrku, koju je nažalost izgubio. Smrt nažalost uvijek pobjeđuje. Izdalo ga je srce, koje je bilo tako veliko i često je više kucalo za druge, nego za njega samog. Zvonko je bio čovjek uvijek spreman saslušati i pomoći.

Automobilističke utrke bile su njegov život. Bez „mirisa oktana“ i utrka jednostavno nije mogao živjeti. Počeo je vožnjom među čunjevima u popularnom „Fićeku“, nastavio je u kartingu, da bi postao suvozač legendarnom Stjepanu Lepčinu u Zastavi 101. Rat je zaustavio njegovu automobilističku karijeru, koju je ponovno aktivirao 1998. godine.

Zvonko nije bio prosječan vozač, dapače velik broj sezona osvajao je druga i treća mjesta na brdskim utrkama, a kruna njegove karijere bilo je osvajanje Prvenstva Hrvatske u rallyu, 2007. godine, kada je bio suvozač Željku Sopiću. U svibnju te godine imao je tešku nesreću na Okiću sa svojim vozačem i oba su završili u bolnici. Mnogi bi tada odustali, ali ne i Zvona, beskompromisni borac, koji je na kraju sezone ponosno podigao pobjednički pehar.

Posljednjih godina nije bio aktivan na utrkama, ali uvijek je bio tu negdje, pomagao je savjetima sa svojim bogatima iskustvom.

I u poslovnom životu bio je uvijek na četiri kotača, kao da je to bila njegova sudbina i životna misija. Marljivo je danonoćno skrbio za obitelj sa svojom vučnom službom.
Odlazak Zvonka Mrzljaka veliki je gubitak za zagorski automobilizam i sport u cjelini. Njegov posljednji ispraćaj biti će sutra, 23.8. u 17 sati na mjesnom groblju u Oroslavju. Kolege vozači na poseban će se način oprostiti od Zvonka, a spomen na njega nikada neće izblijediti.

Počivaj u miru dragi naš Zvona!

Obitelji i prijateljima izražavamo sućut!

Još članaka iz "Sport"

Facebook