Prethodni članak
Sljedeći članak

Hrabra i borbena Mladost zasluženo slavila protiv lidera

17. kolo IV. NL-središte Zagreb, MLADOST (Z) – Vrapče 1:0 (1:0)


I više nego zasluženo nogometaši Mladosti savladali su lidera Vrapče rezultatom 1:0. Zabočani su ostavili srce na travnjaku protiv prve momčadi lige, a da su više puta ovako ušli u susret, zasigurno bi bili i koju poziciju više. Bila je to utakmica koja je neodoljivo podsjećala na ogled Dinama i Benfice. Mladostaši su se branili čvrstim blokom i kreirali brze kontre, dok su nogometaši Vrapča prednjačili u posjedu, koji je bio poprilično jalov.

Već u 10 sekundi raspoloženi Dlesk nagovijestio je desnom braniču Vrapča, Miokoviću, da će za njega biti „noćna mora“. Dlesk je odlično nabacio s lijeve strane, udarac glavom Frljužeca nije bio toliko jak, pa ga je Razum ukrotio. U 12. minuti odlično ubacuje, odlični M. Kotarski, no ovaj puta mlako puca Dlesk i Razum je ponovno pobjednik. Dvije minute kasnije nakon opasnog solo-prodora Frljužec pogađa vanjski dio mreže. Gosti prvi put pucaju prema vratima Mihovilića u 27. minuti i to iz slobodnog udarca Karamatića, no domaći vratar nema potrebe za intervencijom. U 33. minuti ponovno prijeti Karamatić, no Mihovilić je siguran. I onda u 35. minuti Dlesk je ponovno okrenuo Miokovića, ubacio za Krajačića koji odlično spušta za V. Kotarskog, a ovaj izlazi sam pred Razuma i pogađa za 1:0. Mogao je V. Kotarski i podebljati vodstvo u 41. minuti, no iz dobre je pozicije pucao zamalo pokraj gola.

Očekivao se veliki pritisak gostiju u nastavku, no on je izostao. Doduše gosti su prvo u 48. minuti zaprijetili preko Karamatića čiji udarac Mihovilić sigurno brani, dok je najbolji njihov pokušaj bio u 55. minuti kada je odlično pod gredu pucao Belak, a Mihovilić je još bolje obranio. Nakon toga domaćin uspostavlja ravnotežu i ponovno je opasniji. Dlesk u 58. minuti priprema zicer V. Kotarskom koji  sa sedam metara udaljenosti umjesto prazne mreže, pogađa u vratara. U 75. minuti Mihovilić je degažirao loptu i umalo iznenadio zbunjenog vratara Razuma, koji  je previše izašao. Još jednom je za goste pokušao Belak, no Mihovilić je još jednom pokazao veliku vrijednost. I onda u 94. minuti, u posljednjim trenucima utakmice, mladi Tisanić ne uspijeva s pet metara ugurati loptu u prazna vrata, već pogađa vratara Razuma.

Mladost bez slabog mjesta

Zabočani ovo nedjeljno jutro jednostavno nisu imali slabu poziciju. Mihovilić je sjajno branio, Vančina i Deak odlično su rukovodili užom obranom, M. Kotarski nije izgubio ni jedan duel, kao ni Hrastinski. Dlesk je bio probojan i opasan, Frljužec  zadržavao lopte, Jurina je osvježenje u veznom redu, Krajačić je odnio puno skokova i podvalio za pogodak, Patrik Turk se hrabro borio, a V. Kotarski zabio. Dodatan impuls s klupe dali su Bunčec i Srebačić, a solidno je svoju ulogu obavio Knezić, dok se mladi Tisanić umalo proslavio pogotkom za samo dvije minute provedene u igri. Trener Kovjanić, koji je nadmudrio svog kolegu Radišića, također ima veliki obol u ovoj pobjedi.

Dražen Kovjanić, Mladost (Z):

“Imali smo dosta problema ovaj tjedan, jedva nas se skupljalo po osam na treningu. U jako važnu utakmicu neki su igrači išli bez treninga ovaj tjedan, a neki sam s jednim treningom. Doma igramo dobro, pa smo se nadali da možemo iznenaditi Vrapče. Dogovorili smo se u svlačionici da idemo u „fight“, „na glavu“, što nam je nedostajalo u Maču. Mislim da smo bili bolji u oba poluvremena, imali izraženije prilike, pa je naša pobjeda sasvim zaslužena. Sve čestitke mojim igračima. Svi su dali svoj obol. Ova utakmica treba nam biti nit vodilja za dalje. Idemo sada u Odru po pozitivan rezultat.“

Željko Radišić, Vrapče:

“Nismo bili pravi danas. Domaćin se puno bolje prilagodio igri na vjetru. Pokušavali smo kroz posjed i dominaciju, ali jednostavno vjetar nam je stvarao velike probleme. Mladost je sasvim zasluženo pobijedila“.

Još članaka iz "Sport"

Facebook