Prethodni članak
Sljedeći članak

Hohe Wand Wiese: Edita Marenić vratila se na skijaške staze

Članica Ski kluba Slalom iz Zaboka Edita Marenić započela je sa skijaškim natjecanjima u ovoj skijaškoj sezoni. U prvoj


Članica Ski kluba Slalom iz Zaboka Edita Marenić započela je sa skijaškim natjecanjima u ovoj skijaškoj sezoni. U prvoj slalomskoj utakmici na bečkom skijališu Hohe Wand Wiese, kao jedina hrvatska natjecateljica, u konkurenciji Austrijanki, Njemica, Talijanki, Nizozemki i Ruskinja, osvojila je 35. mjesto i popravila svoje najbolje bodove osvojivši 160,59 FIS boda.

Nakon utrke osjetila je samopouzdanje da se mogla nositi sa natjecateljicama koje imaju skijalište cijele godine u svojoj blizini, sa skijašicama koje imaju globalno poznate sponzore, ali i lokalnih tvrtki, sa skijašicama iz austrijske skijaške gimnazije i da je mogla ostvariti mnogo bolji rezultat prema mogućnostima prikazanim na treninzima. Zbog toga je u drugoj utrci na istom skijalištu sutradan skijala brže. Međutim, staza nije bila ni približne pripremljenosti kao što je uobičajeno, pa je sretna što je završila samo sa izlijetanjem sa staze, dok je skijašica iza nje na istom mjestu zavšila s ozljedom.

Slijedile su prošlog tjedna utrke na Sljemenu, veleslalom i slalom. Edita veleslalom nije imala prilike trenirati cijeli pripremni period. Posljednji njezin prolaz kroz veleslalomsku stazu bio je prije točno godinu dana na utrci na Sljemenu nakon koje je uslijedila ozljeda lijevog koljena. Na osnovi toga tata i trener Željko Marenić odlučio je da utrku veleslaloma Edita ne vozi, ali na Editino posebno inzistiranje ipak ju je odvezla i doskijala do 31. mjesta i 204,98 boda, što će značiti bitno poboljšanje bodova pri objavi nove FIS ljestvice. Pobijedila je Jelena Lolović iz Srbije, a druga je bila hrvatska reprezentativka Nika Fleiss.

U slalomu, na dugoj i zaleđenoj stazi, Edita je ostala bez plasmana kao i Lolović, Fleiss, Ferek, Robnik i druge. Pobijedila je Ula Hafner iz Slovenije. Edita Marenić u bodovanju Croski FIS kupa u svojoj juniorskoj kategoriji trenutno zauzima drugo mjesto s 32 boda iza vodeće B reprezentativke Tee Palić koja ima 160 bodova.

Još članaka iz "Sport"

Facebook