Prethodni članak
Sljedeći članak

Helena Beljak i Marko Gospočić najbolji su seniori u hrvatskom savateu

Novo veliko priznanje za Savate klub Stubica


Na godišnjoj skupštini Hrvatskog savate saveza koja se održala u Svetom Ivanu Zelinu, savate klub Stubica dobio je dva velika priznanja. Helena Beljak proglašen je najboljom seniorkom u hrvatskom savateu za 2018. godinu, a Marko Gospočić najboljim seniorim za prošlu godinu. Sasvim zasluženo. Helena je prošle godine bila prvakinja Hrvatske u precombatu i assautu, dok je na svjetskom prvenstvu bila treća. Ujedno je proglašena za drugu sportašicu u Krapinsko-zagorskoj županiji, dok je od Hrvatskog olimpijskog odboru dobila rješenje za vrhunsku sportašicu druge kategorije.

Marko Gospočić bio je još uspješniji. Uz državne naslove u combatu i assautu Marko je bio brončani na Europskom prvenstvu u combatu, te na Svjetskom prvenstvu u assautu. U izboru za najboljeg sportaša županije osvojio je treće mjesto, a od HOO dobio je rješenje da je vrhunski sportaš prve kategorije.

U savateu su natjecatelji verzirani uglavnom na assaut ili combat, kod djevojaka precombat. Rijetko se kada dogodi da je netko tako dominantan u obje kategorije, kao što su to Helena i Marko. Veliki dio priznanja za ovaj uspjeh svakako ide i njihovom treneru Srećku Zniku, tvorcu „čuda“ iz Donje Stubice.

- Prezadovoljan sam i ponosan na Helenu i Marka, ali i na cijeli svoj klub. Ovakvi rezultati ne dolaze preko noći, već su trud dugogodišnjeg i kvalitetnog rada. Kao trener stalno se školujem i nadograđujem kako bi što više znanja mogao usaditi svojim borcima. Savate klub Stubica danas je jedan od najuspješnijih zagorskih klubova. Imamo dva borca koji imaju rješenje vrhunskih sportaša 1. kategorije i jednu natjecateljicu s 2. kategorijom. To ni jedan zagorski klub nije imao u jednoj sezoni. Nećemo na tome stati, hrabro koračamo dalje – riječi su Srećka Znike.

Još članaka iz "Sport"

Facebook