Prethodni članak
Sljedeći članak

Hana Sivec prvakinja Hrvatske na 100 leptir kod mlađih juniorki

U Rijeci održano Prvenstvo Hrvatske u plivanja na 25 metarskim bazenima


U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza uz potporu riječkih plivačkih klubova Primorje, Rijeka i Kantrida, na plivalištu „Zdravko Ćiro Kovačić“ na Kantridi održano je Prvenstvo Hrvatske na 25 metarskim bazenima. Nastupilo je 406 plivača i plivačica iz 36 hrvatskih klubova koji su kroz regionalna prvenstva izborili vizu za nastup na državnoj smotri. Put Rijeke je pod vodstvom sportskog direktore Ivice Androića krenulo devetero Olimpovaca (pet plivačica i četiri plivača), koji su se kući vratili sa čak 27 medalja, od čega je jedna bila zlatnog, sedam srebrnog i devetnaest brončanog sjaja.

Devet medalja za Hanu Sivec

Onu najsjajniju, zlatnu medalju, osvojila je Hana Sivec koja je u konkurenciji mlađih juniorki postala državna prvakinja na 100 m leptir. Spomenutu je dionicu „zlatna“ Hana isplivala u vremenu 1:02,54 što je njen osobni rekord koji je ujedno bio vrijedan bronce u seniorskoj, srebra u mlađe seniorskoj i juniorskoj kategoriji. Hana je i na 50 leptir osvojila srebrnu medalju u mlađe juniorskoj kategoriji s rezultatom 28,62, što joj je donijelo i broncu u juniorskoj kategoriji. Na 50 slobodno bila je brončana s rezultatom 26,54 sekunde. U štafetnim utrkama osvojila je dvije brončane medalje tako da je sa devet medalja postala i najtrofejnija plivačica Olimpa.

Osam odličja za Tesu Novak

Mlađa juniorka Tesa Novak (2004.) osvojila je ukupno osam medalja. Iako godinu dana mlađa od konkurencije osvojila je srebrnu medalju na 200 leptir. Rezultat 2:20,16 bio je dostatan za broncu u seniorkama, srebro u mlađim seniorkama, srebro u juniorkama i broncu u mlađim juniorkama. Na 100 slobodno bila je srebrna u mlađim juniorkama s rezultatom 58,29 sekundi. Na 100 leptir bila je brončana s rezultatom 1:04,15. U štafetnim utrkama osvojila je dvije brončane medalje.

Svi Olimpovci vratili se kući s barem jednim odličjem

Najuspješniji među plivačima Olimpa bio je mlađi junior Vili Sivec (2003.) sa 3 brončane medalje. Na 200 leptir iako godinu dana mlađi od konkurencije bio je brončani u mlađim juniorima s rezultatom 2:09,78., a na 100 leptir također brončani s rezultatom 57,39 sekundi. U finalu na 100 leptir otplivao je osobni rekord 56,34.

Ženska juniorska štafeta Olimpa u sastavu Hana Sivec, Jana Pavalić, Magda Slovenec i Tesa Novak osvojila je brončanu medalju na 4 x 50 slobodno s rezultatom 1:50,37. Na 4 x 200 slobodno juniorke Olimpa u sastavu Tesa Novak, Magda Slovenec, Hana Sivec i Lana Halapir osvojila je brončanu medalju s rezultatom 8:47,93. Na 4 x 100 mješovito juniorke Olimpa osvojile su četvrto mjesto, a za medalju su im nedostajale 82 stotinke sekunde. Muška juniorska štafeta u sastavu Vili Sivec, Petar Pavalić, Nikola Iveković i Patrik Erceg bila je brončana na 4 x 100 slobodno s rezultatom 3:38,66. Juniori Olimpa su na 4 x 50 slobodno bili četvrti, a za medalju im je nedostajalo 50 stotinki sekunde.

Po prvi puta u dvadeset godišnjoj povijesti kluba svi su Olimpovci s državnog prvenstva vratili kući s barem jednom medaljom oko vrata. Tako su na primjeran način promovirali Krapinsko-zagorsku županiju i Grad Zabok.

Još članaka iz "Sport"

Facebook