Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj preokretom u polufinale zagorskog kupa

Kup NSKZŽ-e, četvrtfinale: Golubovec – Gaj 1:3


Možda i najzanimljiviji ogled četvrtfinala zagorskog nogometnog kupa na rasporedu je bio u Novom Golubovcu, gdje je Golubovec dočekao Gaj Mače. Riječ je bila o dvoboju dvije ekipe, koje sjajno igraju u svojim ligama, pa je tako Gaj u ovu utakmicu ušao kao vodeća ekipa 3. HNL središte, a Golubovec kao drugoplasirana ekipa 4. NL središte - Skupina A. Naravno, Gaj je neminovno kao favorit ušao u utakmicu, no znamo kako ponekad kup donosni iznenađenja, a osim toga teško se sjetiti kad je zadnji put Golubovec izgubio na svom terenu. Malo smo pročeprkali i pronašli poraz, koji je stariji od dvije godine. Zadnji je u Golubovcu slavio Inkop 15. rujna 2019. u prvenstvu s 1:0. Zanimljivo te su sezone mjesec dana kasnije u kupu u ovaj fazi igrali Gaj i Golubovec, ali u Maču i slavio je Gaj s 2:0. U današnjoj utakmici bolje su krenuli domaćini i 11. minuti dolaze do vodstva. Upućena je jedna duga lopta u kazneni prostor gostiju, na nju je vrlo nesigurno išao Bobinec, pa Matija Bobek glavom dolazi do lopte prije njega, prebacuje ga i u nastavku pogađa za 1:0. U 36. minuti kazneni udarac za goste. Petar Krpanec je u kaznenom prostoru pronašao Marija Brlečića, koji je čvrst na nogama, vara dvojicu i kad se spremao za udarac, dobiva po nogama. Siguran s 11 metara bio je Haramustek, pa se na odmor odlazi sa 1:1. U prvom napadu u nastavku, u 46. minuti Gaj dolazi do vodstva. Nakon centra loptu je T. Leško vraćao Škvorcu, koji loše reagira, dribla na 18 metara iskosa, pa u panici izbacuje u aut. Gaj brzo izvodi loptu, Filip Kovačić puca iskosa s desne strane, Škvorc se vračajući na gol, brani, ali lopta se odbija na nogu Rihtaru, koji ju iz prve šalje u mrežu za 1:2. U 69. minuti domaćini nisu dobro očistili jednu situaciju, lopta je došla do Rihtara, koji sa 10-tak metara pogađa za 1:3. Rihtar je osim dva gola dobio i dva žuta kartona, zbog preoštrih startova, pa je Gaj od 76. minute igrao sa igračem manje. Prilika je do kraja bilo, ali Gaj je zadržao prednost i tako nanio prvi domaći poraz Golubovcu nakon više od dvije godine i osigurao polufinale zagorskog kupa.

Zagorec Krapina uzvratio Klanjcu

Zagorec iz Krapine, koji je u ovoj fazi kupa ispao lani od Klanjca, sada je uzvratio i sa 4:0 slavio je u Kumrovcu, gdje Klanjec igra svoje domaće utakmice. Dva je gola zabio Smrekar, a po jedan Hoić i novo pojačanje Zagorca Agba.


Straža prošla u 94. minuti, Mladost Zabok na penale

Branitelj naslova Straža prošla je dalje u zadnjim trenutcima. Domaćini su dva puta vodili golovima J. Videka i Topolovca. Za prvo izjednačenje zabio je G. Čuček, a onda je iskusni Firer u 84. i 4. minuti nadoknade, odveo Stražu među četiri. Jednu su utakmicu trebali odlučiti penali. Mladost Zabok je povela u Pregradi golom Krajačića u 52. minuti, no 14. minuta kasnije izjednačio je sa 11 metara Kantolić. No, na kraju penali nakon što je utakmica završila bez pobjednika više su sreće donijeli Zabočanima, koji su slavili sa ukupnih 5:4. Polufinale je na rasporedu na proljeće, a izvlačenje parova je na zimskom plenumu klubova.

Još članaka iz "Sport"

Facebook