Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA]: Ovo su pobjednici nogometnog Zimskog turnira 2018.

Službeni turnir za registrirane klubove Krapinsko-zagorske županije pod pokroviteljstvom NSKZŽ završio je u nedjelju


U organizaciji NK Inkop, u nedjelju je završio službeni turnir za registrirane klubove KZŽ pod pokroviteljstvom NSKZŽ. Kao i uvodni kvalifikacijski vikend i ovaj završni donio je puno zanimljivih i uzbudljivih utakmica, i naravno poneko iznenađenje.

Već u petak kada su na rasporedu bile utakmice osmine finala u obje konkurencije ispao je branitelj naslova Jedinstvo. Kod seniora bolja od Jedinstva bila je Mladost Z i to nakon penala. Branitelj naslova dva puta je vodio, ali Mladost se oba puta vratila, te nakon 2:2, na penale prošla sa ukupnih 5:3. Još su tri utakmice seniora odlučene penalima. Klanjec je izbacio Slogu 3:1 (1:1), Oroslavje Milengrad 2005 4:2 (1:1), a Gaj je bio bolji od Golubovca 3:2 (1:1). Zanimljivo je da su preostale četiri ekipe četvrtfinale izborila zabivši po 4 gola. Stubica je sa 4:0 pobijedila Mladost MB, Ivančica je sa 4:1 bila bolja od Desinića, a Zagorec KR je istim rezultatom dobio Stražu, dok je Radoboj sa 4:2 pobijedio Rudar DZ. U četvrtfinalu vodeći zagorski drugoligaš Ivančica je sa 2:0 izbacila Zagorec KR (juniori plus Iskrić i Hanžić), Mladost Z je opet igrala 2:2, ovaj puta protiv Stubice, i opet je prošla nakon penala, Radoboj je s 2:0 pobijedio Klanjec, a Gaj sa 6:1 Oroslavje.

Seniori Mladosti Zabok Veterani Zagorec KR I

I kod veterana branitelj ispao u osmini finala

Veterani su osminu finala igrali u petak i u subotu. Najuvjerljiviji je bio Zagorec KR I koji je sa 12:0 pobijedio Mladost B. Straža je sa 2:1 pobijedila Tondach, a branitelja naslova Jedinstvo je sa 2:0 izbacio Rudar DZ. U petak je još plasman među osam izborila Stubica II pobjedom nakon penala nad Zagorcem KR II 4:3 (2:2). U subotu Radoboj je bio vrlo siguran 7:1 protiv Stubice I, Sloga je sa 2:1 izbacila NK Matija Gubec, Klanjec je bio uvjerljiv sa 4:0 protiv Inkopa, a Toplice su sa 4:3 pobijedile Desinić. U četvrtfinalu Zagorec KR I je sa 2:1 pobijedio Stražu, istim rezultatom Toplice su bile bolje od Sloge, dok je najuvjerljiviji bio Radoboj 8:3 protiv Stubice II. Klanjec je nakon 0:0 na penale sa 3:1 izbacio Rudar DZ.

Zagorec KR vratio naslov

Veteranski turnir završio je vrlo dobrim utakmicama, no bez previše rezultatske neizvjesnosti u sve 4 utakmice. Nedjeljni program su otvorili Radoboj i Klanjec, a Radoboj je bio siguran i sa 4:1 izborio finale. U drugom polufinalu na krilima Šereka koji je zabio 3 gola Zagorec KR I je protiv Toplica poveo sa 5:0, a do kraja Topličani su uspjeli smanjiti na 5:3, no više od toga nije išlo. No, da su Toplice odlična ekipa pokazali su u utakmici za 3. mjesto, koju su dobili protiv Klanjca sa uvjerljivih 6:0, uz 3 gola Tomislava Horvata. Finalna utakmica se očekivala sa zanimanjem. Radoboj je do finala pokazao priličnu uvjerljivost zabivši čak 37 golova, ni u jednoj utakmici manje od 4, no Zagorec je sa pravim iskusnim haklerima želio vratiti naslov, koji su prije dvije godine osvojili baš u Bedekovčini. U prvih 15 minuta vidjeli smo izjednačenu borbu, u kojoj je ipak Zagorec stigao do 1:0 i to sjajnim golom Tomice Vincelja u 6. minuti. Tim se rezultatom otišlo na odmor, a onda početkom nastavka u samo 4 minute sve rješava Ivica Smiljanec, koji zabija golove u 16., 18. i 19. minuti i diže na nedostižnih 4:0. Dvije minute prije kraja Branimir Gregurović postiže počasni gol za Radoboj. Zagorec je tako sa svojom prvom ekipom (turnir je igrao sa dvije) bez poraza osvojio još jedan zimski turnir za registrirane zagorske klubove.

Mladost Zabok preko Ivančice i Gaja do naslova

Seniorske utakmice donijele su puno uzbuđenja. U prvom polufinalu Mladost Z je pobijedila Ivančicu I sa 3:2. Mladost je povela 3:0, no uporna i na ovom turniru sjajna Ivančica nije se predavala i smanjila je na 3:2, no za izjednačenje nije bilo snage. U drugom polufinalu Radoboj i Gaj u 30 minuta nisu zabili gol, pa je odluka morala pasti udarcima sa 7 metara. Golmani Kranjčec i Trčak obranili su po jedan udarac u prve tri serije, pa se krenulo u raspucavanje. No, vrlo brzo Trčak brani još jednom i odvodi Gaj u finale. I utakmica za 3. mjesto odlučena je penalima. Ivančica je opet igrala sjajno i povela nakon izvrsne akcije, koju je u 2. minuti golom završio Marko Jurković. Nakon toga i jedni i drugi imali su dosta prilika, ali mreže se nisu tresle sve do 29. minute, kada je golman Radoboja Dražen Kranjčec, koji se u završnici priključivao napadu, zabio po sredini sa 20-tak metara i odveo utakmicu do penala. I u njima je bio zapažen, obranivši udarac Šumige. Golman Ivančice brani Malariću, ali Pelko promašuje i sa ukupnih 3:2 Radoboj dolazi do 3. mjesta. U finalu smo tako vidjeli ogled dva zagorska predstavnika u 4. HL. Mladost je povela u 8. minuti. Kapetan Vančina je dva puta pucao a lopta odlazila u aut. Iz 3. pokušaja odlučio se za odigravanje i povratnu loptu smjestio uz samu stativu za 1:0 u 8. minuti. U nastavku upravo je Vančina poveo akciju u 21. minuti, koju je nastavio Jurica Kotarski, a u konačnih 2:0 pretvorio Vinko Kotarski. Imao je Gaj svojih prilika, ali bez kvalitetne završnice, pa je Mladost Z stigla do titule.

Najbolji igrači Tihomir Vančina i Ivica Smiljanec

Merkaš, Srebrić, Vančina, Ban

Kao i svaki turnir i ovaj je dobio proglašenje i najboljih pojedinaca. Tako je za najboljeg igrača kod seniora proglašen Tihomir Vančina iz pobjedničke Mladosti, za najboljeg golmana Dražen Kranjčec iz Radoboja dok je najbolji strijelac bio Dubravko Vujica iz Gaja sa 9 golova. Kod veterana za najboljeg igrača proglašen je Ivica Smiljanec iz pobjedničkog Zagorca, najbolji golman je njegov suigrač Danijel Končevski, a titulu najboljeg strijelca podijelili su Dragutin Dlesk iz Radoboja i Mladen Šerek iz Zagorca sa po 12 golova.

I Srebrić u Bedekovčini

Pehare kapetanima ekipa i pojedincima dijelili su brojni ugledni gosti, kao i predstavnici organizatora: načelnik Bedekovčine Darko Ban, predsjednik NK Inkop Danijel Gorup, predsjednik NSKZŽ-e i član izvršnog odbora HNS-a Stjepan Merkaš, tajnik NSKZŽ-e Juraj Sirovec, kao i gosti iz HNS-a, instruktor Sreten Ćuk, te viši savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera, legendarni Zorislav Srebrić.

Končevski, Smiljanec, Šerek

REZULTATI ZAVRŠNICE:

Seniori: osmina finala: Jedinstvo – Mladost Z 3:5 (2:2) (Dragčević, Sever/V. Kotarski, J. Kotarski); Mladost MB – Stubica 0:4 (Glavač 2, Pešec, Markus); Zagorec KR – Straža 4:1 (Mlinarić 2, Marković 2/Leško), Ivančica I – Desinić 4:1 (M. Jurković 2, Šumiga, Haban/Tepeš), Gaj – Golubovec 3:2 (1:1) (Martinić/Josipović), Oroslavje – Milengrad 2005 4:2 (1:1) (Tuđa/Svornik), Klanjec – Sloga 3:1 (1:1) (Brlek/Bajsić), Rudar DZ – Radoboj 2:4 (Gregurić,Lukić/Leljak 2, Korenić, Smrečki); četvrtfinale: Mladost Z – Stubica 4:3 (2:2) (Kukina-Ščapec, V. Kotarski/Pešec, Markus), Zagorec KR – Ivančica I 2:0 (G. Mikulec,Šumiga), Gaj – Oroslavje 6:1 (Vujica 3, Blagec 2, Kresonja/M. Šimić), Klanjec – Radoboj 0:2 (Malarić 2); polufinale: Mladost Z – Ivančica 3:2 (V. Kotarski 2, J. Kotarski/Šumiga 2), Gaj – Radoboj 2:1 (0:0).

za 3. mjesto IVANČICA I – RADOBOJ 1:1 (1:0), nakon 7m 2:3 SUCI: Posavec-Pešec, STRIJELCI: 1:0 M. Jurković, 1:1 Kranjčec; IVANČICA I: Nuli, Šumiga, Hajdek, Mikulec, Pelko, Jurković, Haban, Paradi; Trener: Tukač; RADOBOJ: Kranjčec, Smrečki, Malarić, B. Leško, T. Leško, Zaplatić, Sinković, Korenić, Leljak, Kralj; Trener: Dlesk

finale: MLADOST Z - GAJ 2:0 (1:0) SUCI: Kožar-Pešec, STRIJELCI: 1:0 Vančina, 2:0 V. Kotarski; MLADOST Z: Mihovilić, Tkalec, J. Kotarski, Vančina, Malarić, Srebačić, V. Kotarski, Kolar, Turk, Kukina-Ščapec; Trener: Kovjanić; GAJ: Trčak, Kuharić, Krpanec, Blagec, Bobinec, Kipa, Vujica, Kreber, Kresonja; Trener: Deak

Veterani: osmina finala: Jedinstvo – Rudar DZ 0:2 (Rožman, Pozaić), Inkop – Klanjec 0:4 (Pocedić, Horvat, Brundić, Skrbinac), Zagorec KR II – Stubica II 3:4 (2:2) (Gorup, Šimunić/L. Grabušić 2), Stubica I – Radoboj 1:7 (Dekan/Dlesk 3, Vincelj 2, Košutić, Jurinjak), Tondach – Straža 1:2 (Bosec/Družinec, Hernavs), Zagorec KR I – Mladost B 12:0 (Šerek 5, Smiljanec 3, Vincelj 2, Varjačić, Zubić), Matija Gubec – Sloga 1:2 (Karajić/ Keliš, AG), Desinić – Toplice 3:4 (Hajdinjak 2, Antolić/Krklec 2, Horvat 2); četvrtfinale: Rudar DZ – Klanjec 1:3 (0:0), Stubica II – Radoboj 3:8 (L. Grabušić, Lisak, Novak/Dlesk 3, Jurinjak 2, Pospiš, Košutić, Vincelj), Straža – Zagorec KR I 1:2 (Družinec/D. Ferček, Smiljanec), Sloga – Toplice 1:2 (Miteš/Podgajski, Habus); polufinale: Klanjec – Radoboj 1:4 (Brundić/Dlesk 3, Šemnički, Zagorec KR I – Toplice 5:3 (Šerek 3, Varjačić, Potočki/Krklec 2, Habus)

za 3. mjesto: KLANJEC – TOPLICE 0:6 (0:3) SUCI: Pešec-Posavec, STRIJELCI: 0:1 Horvat, 0:2 Horvat, 0:3 K. Špoljar, 0:4 Krklec, 0:5 Habus, 0:6 Horvat; KLANJEC: Sporiš, Brundić, Žlender, Iveković, Skrbinac, Petek, Horvat, Bartolović, Letica, Drčić, trener Turčić; TOPLICE: M. Špoljar, Vdović, Krklec, Očić, Novak, Horvat, K. Špoljar, Vuzem, Habus, Podgajski, trener Vuzem

finale: ZAGOREC KR I – RADOBOJ 4:1 (1:0) SUCI: Posavec-Kožar, STRIJELCI: 1:0 Vincelj, 2:0 Smiljanec, 3:0 Smiljanec, 4:0 Smiljanec, 4:1 Gregurović; ZAGOREC KR I: Končevski, D. Ferček, A. Ferček, Zubić, Šerek, Varjačić, Smiljanec, Vincelj, Potočki; Trener: Šimunić; RADOBOJ: Brozd, Košutić, Dlesk, Vincelj, Gregurović, Jurinjak, Pospiš, Kunštek, Šemnički; trener: Košutić

FOTOGALERIJU S TURNIRA POGLEDAJTE OVDJE:

Još članaka iz "Sport"

Facebook