Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTOGALERIJA] Matija Mihalić i Jana Vranić predvode zagorsku sportsku elitu

Održana dodjela nagrada najboljim županijskim sportašima, sportašicama, sportskim kolektivima i djelatnicima u sportu

  • Jana Vranić i Matija Mihalić

    Jana Vranić i Matija Mihalić


U zabočkom KTC-u dodijeljene su nagrade najboljim županijskim sportašima, sportašicama, sportskim kolektivima i djelatnicima u sportu za proteklu 2017. godinu, koja je bila iznimno uspješna. Kao što smo već izvijestili u posljednjem broju protekle godine, ovogodišnji laureati su streličar Matija Mihalić i plivačica Jana Vranić.

Nagrađene sportaše i goste prvi je pozdravio predsjednik Športske zajednice KZŽ, Stjepan Fotivec. Uz članove I.O. ŠZ KZŽ Tatjanu Tuđu, Ivicu Balagovića i Stjepana Merkaša, nagrade su dijelili i najpoznatiji hrvatski kuglač svih vremena i predsjednik Zagrebačke sportske zajednice, Nikola Dragaš, predsjednik Stolnoteniskog saveza Hrvatske, Zlatko Pospiš i direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Renato Čengić.

Nažalost Dragutin Lončar zbog bolesti nije mogao primiti najvišu sportsku nagradu, za životno djelo, no njegove zasluge za razvoj sporta, osobito u Oroslavju itekako su velike, baš kao i one profesora Josipa Čučeka, koji je također zasluženo dobio spomenutu nagradu.

Po običaju dodjela priznanja održana je na visokom nivou. Program je vodila, baš kao i prošle godine, Petra Ljubek-Krog, dok je ženski vokalni sastav Kirijales, bio zadužen za kulturno-zabavni program. Uspješni organizator ove godine bilo je sportsko društvo Ku-ku-ri-ku iz Zaboka.

Matija Mihalić: “Ovo mi je bila najuspješnija sezona od kada se bavim streličarstvom. Bio sam četvrti na Svjetskim igrama gdje je nastupilo 12 najjačih streličara, a na kraju sam bio i ukupno drugi u europsko Grand prixu, a bilo je još raznoraznih uspjeha na kupovima diljem Europe. Slijedeća godina bit će još zahtjevnija. Čekaju me Mediteranske igre u Španjolskoj, Svjetske igre u Italiji, Europsko prvenstvo Wroclavu. Prošle Olimpijske igre zamalo su mi promakle, ali jači sam nego ikad i nadam se da mi Tokio 2020. neće promaći. Godi mi činjenica da sam po treći puta za redom izabran za najbolje sportaša KZŽ“.
Jana Vranić:“Iskreno imala sam problema s ozljedama i nisam očekivala ovako dobre rezultate. Na juniorskom EP u Izraelu bila sam osma, dok sam na državnom postavila rekord na 100 slobodno. Ovi rezultati jako su me usrećili. Puno mi znači što sam proglašena najboljom sportašicom i veliki mi je to poticaj za dalje. Još uvijek nisam sto posta spremna i primarni zadatak mi je oporavak. Planiram prijeći u zagrebački ZPK, gdje ću imati bolje uvjete za treniranje.

Tesa Novak: „Imala sam odličnu sezonu. Uz dobre rezultate na državnim prvenstvima, osvojila sam i Grand prix Hrvatske, među kadetkinjama. Jako sam ponosna na sebe. Nije lako biti najbolji u Zagorju, koje ima puno sportova. Prelazim u mlađe juniorke i ove godine se nadam dobri rezultatima, kako na državnom prvenstvu, tako i na Europskim igrama mladih“.
Nikola Žeželj:“Ova nagrada mi puno znači i daje mi snagu i poticaj da budem još bolji. Ove godine izborio sam polufinale državnog prvenstva, dok sam u parovima bio drugi. Na kraju sam na rang-listi bio peti. Sada sam prešao u juniore gdje sam trenutno jedanaesti, ali očekujem do kraja sezone plasman među prvih osam“.

Josip Čuček dobio je nagradu za životno djelo

Josip Čuček: “Posebno mi je drago što sam ovo priznanje dobio od svojih bivših učenika. Ponosan sam na svoj rad. Među mojim đacima između ostalih bili su i Siniša Herceg, danas vrhunski košarkaški sudac i Dragutin Črnjević-Čiko, vrhunski trener i sportski djelatnik u košarci, Ivica Androić vrhunski je plivački trener. To mi je najveće priznanje za moj rad. Puno sam učenika naučio plivati, skijati i igrati košarku, ali nisam zanemarivao ni ostale elemente tjelesne kulture. Trudio sam se učenicima prezentirati više sportova, ne forsirati samo jedan, no nažalost imali smo jako skromne uvjete. Kada smo vježbali dvokorak, loptu smo polagali na švedske ljestve, umjesto u koš. Drago mi je da se u Zaboku izgradila sportska dvorana, forsirao sam da i ona u školi K. Š. Gjalski ima dimenzije pravog košarkaškog igrališta, ali su mi rekli da sam megaloman“

Nikola Dragaš:“Znao sam da je u Zagorju jako kuglanje, ali nisam znao da imate tako široku lepezu i ostalih sportova, što je vrlo pozitivno. Meni je osobno drago što je večeras bilo mnogo nominiranih kuglača i kuglačica. Velike zasluge za to ime Robert Sedlar, koji se nesebično daje za kuglački sport. Imate prekrasnu dvoranu u Zaboku, što znači da je budućnost za loptačke sportove izvrsna. Uvijek se ugodno osjećam u Zagorju i žena mi je Zagorka, a kaže se odakle ti je žena, od tuda si i ti“.

Najbolji seniori i seniorke

Najbolji seniori: 1. Matija Mihalić (Streličarki klub Oroslavje), 2. Luka Lešković (Savate klub Stubica), 3.Matija Grabrovečki (Atletski klub R. Perišin) i Martin Oborovečki (Streljački klub V. Trgovišće)
Najbolje seniorke: 1. Jana Vranić (PK Olimp Zabok), 2. Mihaela Oborovečki (Streljački klub V. Trgovišće), 3. Diana Franke (Kickboxing klub Zmaj Bedekovčina)

Najbolji sportaši KZŽ u dobi od 14 do 18 godina

Najbolji sportaš 14-18 godina: 1. Nikola Žeželj (Tenski klub Zlatar), 2. Karlo Ilijaš (PK Olimp Zabok), 3. Nikola Hranić (MK Bedekovčina) i Jakov Ivanek (Savate klub Đidara)

Najbolja sportašica 14-18 godina: 1. Tesa Novak (PK Olimp Zabok), 2. Helena Beljak (Savate klub Stubica), 3. Tamara Gašper (Savate klub Đidara)
Perspektivni sportaši 10-14 godina: 1. Mislav Posavec (STK Zabok), 2. Vili Sivec (PK Olimp Zabok), 3. Luka Kunić (MŠD Zabok)

Perspektivne sportašice 10-14 godina: 1. Gracija Kačavenda (STK Stubaki), 2. Hana Sivec (PK Olimp Zabok), 3. Magdalena Škreblin (Kuglački klub Zabok)

Najbolje ženske ekipe Najbolje muške ekipe

Muška ekipa: 1. Streljački klub Marija Bistrica, 2. Atletski klub Rudolf Perišin, 3. Steljački klub V. Trgovišće

Ženska ekipa: 1. Streljački klub V. Trgovišće, 2. Plivački klub Olimp Zabok, 3. Košarkaški klub Krapina

Nagrade za razvoj sporta: Marko Franjković (nogomet), Ivan Draganić (kicboxing), Nogometni klub Mladost, Miljenko Merkaš (NK Zagorec Krapina), Milorad Videković (novinarstvo)

Nagrade za životno djelo: Josip Čuček i Dragutin Lončar

Nagrađeni za promociju zagorskog sporta

Nagrade za promicanje zagorskog sporta: Jelena Lež (twirling), Školsko sportsko društvo Bedekovčina, Aikido klub Hohoemi, Savate klub Đidara, Rukometni klub Zagorec

Najbolji sportaš van županije: Petar Bočkaj (NK Osijek)

Najbolja sportašica van županije: Klara Sedlar (Kuglački klub Admiral Zagreb)

Najperspektivniji sportaši i sportašice KZŽ

Najperspektivniji sportaš van županije: Tin Hrvoj (GNK Dinamo)

Najperspektivnija sportašica van županije: Nika Jagečić (Ski klub Sljeme)

Najbolji pojedinci iz ekipnih sportova

Najbolji sportaši iz ekipnih sportova: 1. Matija Smrekar (NK Zagorec Krapina), 2. Antonio Črnjević (Košarkaški klub Zabok), 3. Dubarvko Vujica (NK Gaj Mače).

Još članaka iz "Sport"

Facebook